CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, referandum çalışmalarını Altunhisar ilçe merkezi ile merkeze bağlı kasaba ve köylerde sürdürdü. Gürer, ziyaret ettiği yerleşim birimlerinde, AKP tarafından dayatılmak isteyen tek adam rejiminin sakıncalarını anlattı. 
 
TEK ADAMLI REJİM KAOSA SÜRÜKLER.
 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 16 Nisan referandumuyla ilgili çalışmalarına Niğde’nin Altunhisar ilçesinde davam etti. İlçe merkezinin yanı sıra Karakapı ve Keçikalesi kasabaları ile Uluören, Yakacık, Çömlekçi ve Yeşilyurt köylerinde vatandaşlarla bir araya gelen CHP Niğde Milletvekili Gürer, referandumda neden hayır oyu verilmesi gerektiğini örneklerle anlattı. 

AKP’nin Türkiye’de tek adamlı yönetim rejimini uygulamak istediğini belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Tek adamlı yönetim sistemi, dünya üzerinde uygulanan ülkeleri hep kaosa sürüklemiştir. Köklü bir geçmişe sahip olan parlamenter rejimi geliştirmek yerine tek adamlı yönetim sistemini dayatmaya çalışmak, ülkenin hayrına olmayacaktır” dedi.  AKP tarafından hazırlanan Anayasa Değişiklik Referandumuyla ilgili maddelerin içeriğinin iyi bir şekilde incelendiğinde hiçbir vatandaşın 16 nisanda evet oyu vermeyeceğini kaydeden Gürer, “Biz de bu maddelerle aslında AKP’nin ne yapmak isteğini halkımıza anlatmak için, köy köy kasaba kasaba dolaşıyoruz. Vatandaşlarımıza bu değişikliğin sakıncalarını tek tek anlatıyoruz” diye konuştu.


 
 
 
Editör: TE Bilişim