CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, OHAL sonucu çıkarılan KHK’lar ile ihraç edilenler arasında mağdur olan binlerce kişinin bulunduğunu belirterek, bunların sorunlarıyla bir an önce ilgilenilmesi gerektiğini söyledi. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda KHK mağdurlarının sorunlarını gündeme getirdi. 

ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ

Konuşmasına Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak başlayan Ömer Fethi Gürer, “Çalışan, işsiz bırakılan, cezaevinde olan tüm gazetecilerin Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Basının, özgürce düşünceyi ifade edebileceği, her türlü baskıdan arınmış günlerde çalışmalarını temenni ediyorum” dedi.

 

NEDEN İHRAÇ EDİLDİKLERİNİ BİLMİYORLAR


Olağanüstü Hal Uygulaması kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler binlerce kişinin ihraç edildiğini, mağdur olanların içinde neden ihraç edildiğini bilmeyenlerin bulunduğunu anlatan Ömer Fethi Gürer, “Niğde'de, sağlık emekçilerinden Hatice Kayacan, 14 Temmuz 2017'de, 692 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'yle ihraç edildi. Melike Öcal, 29 Ekim 2016'da, 675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'yle ihraç edildi. Dosyada belirtilen suçlarının ne olduğunu soruyorlar. Haklarında ne bir dava var ne de bir işlem var ama ihraç edildiler, işsiz bırakıldılar. Bunların sorunlarıyla ilgilenilmesini diliyorum” diye konuştu.

108 BİN KİŞİ DİLEKÇE VERDİ, BİNLERCE MAĞDUR VAR

OHAL kapsamında kurulan Komisyona 108 bin kişinin dilekçe verdiğini ancak sürecin çok ağır işlemesi nedeniyle binlerce kişinin mağdur olduğuna da değinen Ömer Fethi Gürer, “Hükûmetin bu konularla ilgilenmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim