Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ömer Fethi Gürer, önceki Bakanın, “2018 yılında Bolkar Dağı ve Meydan Yaylası mevkiinde telesiyej hattı ve kayak tesisi kurulmasına ilişkin yatırım programı çerçevesinde yürütülen çalışmalarımız var” sözünü hatırlattı. Çalışmaların durumu hakkında bilgi almak isteyen Gürer, “Telesiyej hattı ve kayak tesisi kurulma sözü ne oldu? Niğde ilinin Ketençimen Yaylası'na yapılacağı Vali Bey tarafından iki yıl önce açıklanan kayak merkezinin durumu nedir?” diye sordu.

CHP Milletvekili Ömer Fethü Gürer’e yanıtını yazılı olarak gönderen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Bakanlığımızca yerel yönetimler (İl Özel İdareleri, Belediyeler ve Birlikler) ile Yatırımı İzleme ve Koordinasyon Başkanlıkları tarafından talep edilen turizm amaçlı çevre düzenleme projeleri ile altyapı yatırımları için 2015/04 No'lu Genelgesinde belirtilen projeler için yatırım programı kapsamında ve bütçe imkânları çerçevesinde mali yardım yapılabilmekte olup bu konularda 2019 yılı için Bakanlığımıza ulaşan herhangi bir mali yardım talebi bulunmamaktadır” dedi.

Niğde Bolkar ve Ketençimen için yapılacağı açıklanan tesisler ile ilgili iki yıldır bir çalışma yapılmadığı Bakan tarafından da açıklanmış oldu.

Editör: TE Bilişim