Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili adayı Endüstri Mühendisi Gazeteci Yazar Ömer Fethi Gürer  CHP iktidarında isteyen herkesin konut sahibi olacağını söyledi.

 

 Milletvekili adayları Dr Sevgi Özbek,Ramazan Ertan,İl  Başkanı Erhan Adem, Merkez İlçe  Başkanı  Mahir Kızıltan ile seçim çalışmalarına Niğde merkezde devam eden CHP 1 sıra Milletvekili adayı Ömer Fethi Gürer  yokluk ve yoksulluğun CHP iktidarı ile sona ermesi adına  seçim bildirgesinde önemli projelerin yer aldığını belirtti ve isteyen herkesin konut sahibi olması içinde gereken planlama yapılmıştır” dedi.

 Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Adayı Ömer Fethi Gürer konuşmasında şunları söyledi- Önce Türkiye, Önce Birlik, Önce İnsan “ yaklaşımı ile seçim bildirgesini açıklayan partimiz konut sorununa da kalıcı bir çözüm getirmektedir. TOKİ’nin yapacağı sosyal konutlarda arsa ücreti alınmayacak, maliyet % 40 oranında düşecektir. Ev sahibi olamayanlar, yaşı ve geliri ne olursa olsun, arsa maliyetsiz, peşinatsız, uzun vadeli kredi avantajıyla aylık 277 TL taksitle ev sahibi olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi tek başına iktidar olduğunda konutsuz ihtiyaç sahiplerine yaratacağı bu olanakla barınma sorununu kısa sürede çözmeyi hedeflemekte, herkesin işi aşı huzurlu bir yuvası yanında kendine ait birde evi olması düşüncesi ile planlamasını yapmış bulunmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi tek başına iktidar olması demek sorunların aşılması, ülkemizde kardeşliğin sağlanması, kurumlara olan güvenin yeniden inşa edilmesi, ötekisi olmayan insanca hakça bir yaşamın kurulmasını getirecektir.”dedi.

NİĞDE BÖLGEDE YENİDEN ÖNEMLİ MERKEZ OLACAKTIR

CHP Milletvekili adayı Ömer Fethi Gürer Niğde ilinin tarihsel zenginliklerine de değindiği konuşmasında çevre iller içinde en geride kalan Niğde ilinin mutlaka yerel özellik ve değerleri ile gün ışığına çıkarılması gerektiğini de söyledi. Niğde tarihi, kültürü, folkloru, yerel yemekleri ile çok önemli bir merkez olduğuna da vurgu yapan Gürer her köyde kasabada farklı ve geleceğe taşınması gereken önemli bir kültürel varlığımız var. Niğde ilinin tanınırlığı mutlaka artırılmalıdır. Tyana Krallığına, Karaman Oğullarına merkez olmuş Niğde ‘nin değerleri ile ülkemizde ve yurt dışında çekim alanı kılınması olasıdır. Turizmden daha çok pay alınması, tarım ve hayvancılığın bölgede geliştirilmesi ve entegre tarım ve hayvancılığa yönelinmesi Niğde adına başlıca ve önemli çalışmalar olacaktır”dedi.

 

Editör: TE Bilişim