CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Hakkari Yüksekova’da mayın patlaması sonucunda yaralanan, Uzman Çavuş Ali Evlek’i Niğde’deki baba ocağında ziyaret etti. Gürer, daha sonra Niğde Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneğini ziyaret ederek şehit aileleri ve gazilerle görüştü.

 

Şehitlerimiz ve gazilerimizin vatan için mücadele ederken büyük fedakarlık ve özveri gösterdiğini, gözlerini kırpmadan kendilerini feda etmekten sakınmadığını ifade eden Gürer, “Gazilerimiz ve Şehit ailelerimiz için ne yapsak azdır. Şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, Gazilerimize sağlık diliyorum” dedi. İki bacağını birden kaybeden Gazi Ali Evlek’te “vatanıma milletime saygı sunuyorum” dedi.

Hakkari’de görev yapan Piyade Uzman Çavuş Ali Evlek, Haziran ayında mayın patlaması sonucunda yaralanmıştı. İki ayağını kaybeden Ali Evlek, Ankara’da yapılan müdahale ve tedavi sonrasında baba ocağına dönmüştü.

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERDEN GÜRER’E TEŞEKKÜR 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  Niğde  Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneğini ziyaret  ederek bayramlarını kutladı, sorunlarını dinledi.

 

Niğde Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Ramazan Yıldız, şehit aileleri ve gazilere verilen desteğin ramazan bayramında  verilmediğini, sözlü yapılan başvurularda ise yetkililerin bu yardımların emekli ikramiyesi nedeni ile kesildiğini söylediklerini belirtti. Yıldız, “Kurban Bayramı için de bu destek kaldırıldı, ilgili müdürlüğe yapılan başvuruya verilen yazılı yanıtta, bundan sonra bu destek kesilmiştir diye yazılı olarak ifade edildi. Durumdan haberdar olan Milletvekilimiz Ömer Fethi Gürer’in girişimi ile kesilen yardımlar yeniden başladı. Vekilimize şehit aileleri ve gaziler olarak çok teşekkür ediyoruz. Bizim sorunlarımıza her zaman sahip çıktı, çıkıyor” dedi.

 

Niğde Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Şube Başkanı Ramazan Yıldız, Niğde’de dernek binasının bir odadan oluştuğunu, ikinci katta bulunan yere, gazilerin özellikle protez bacak ve tekerlekli sandalye kullananların zor ulaştığını belirtip, yeni bir yer için yetkililerden destek beklediklerini belirtti.

 

 

Gürer bayram öncesinde, şehit aileleri ve gazilere dini bayramlarda İl Sosyal yardımlaşmadan sağlanan desteğin kesildiğini, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının bir aileye gönderdiği resmi evrakla gözler önüne sermişti. Ardından hemen Niğde Valiliği açıklama yapmıştı.

 

Valilik açıklamasında önce Gürer’i yalanlamış ardından da resmi evrakın vakıf müdürü tarafından yetkisi olmadı halde verildiğini belirterek müdür hakkında soruşturma açıldığını duyurmuştu. Valiliğin açıklamasında şehit aileleri ve gaziler ve yakınlarına yardımların devam edeceği belirtilmişti.

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkemizde herkesin gazi ve şehit ailelerine şükran borçlu olduğunu belirtti. Gürer, şehit aileleri ve gazilere her bayram sağlanan desteğin, Ramazan Bayramında verilmemesi ve bu bayramda verilmeyeceğinin yazılı olarak bu desteği sağlayan müdürlükçe ifade edilmesi üzerine durumu kamuoyuna taşıdığını, sonuçta Bakanlığın girişimi ile kesilen desteğin yeniden başlamasını  sağladıklarını belirtip “Bu bizim görevimizdi. Geçen bayram verilmeyen hakların bu bayram girişimimiz ile verilmesinden memnuniyet duyduk. Bu bayram kesilen desteğin, şehit ailelerimiz ve gazilerimize yeniden ulaşmasının yanında bundan sonrada şehit aileleri ve gazilerimizin hep yanında olacağız” dedi.

 

Gürer ayrıca şehit ailelerimiz ve gazilerimiz için Niğde’de sosyal donatı alanlarının da yer alacağı bir tesisin yapılmasının şart olduğunu belirtip, girişimlerde bulunacağını ifade etti.  

 

Editör: TE Bilişim