CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon üyesi Ömer Fethi Gürer Anayasa referandumu ile ilgili  Niğde'de Gölcük Kasabası, Orhanlı Kasabası ve Edikli Kasabası ile Çarıklı köyünde konuştu.

Gürer Anayasa değişikliği ile ilgili açıklamalar yaparak, OHAL’in içindeyken,  ülkemizde terör devam ederken, Suriye'de savaş varken, ekonomik kriz ortamı sürerken, Anayasa değişikliği ile rejimi değiştirmeye kalkmak Türkiye’yi dünyada örneği olmayan kötü bir sürecin içine sokmaktır" dedi.

MERTÇE SAVUNAMIYORLAR, KAFA KARIŞTIRIYORLAR

Ömer Fethi Gürer Anayasa değişikliğini meclisten geçirenlerin değişen maddeleri okuduklarında savunamadıklarını ifade ederek şöyle konuştu; “Başbakan Binalı Yıldırım  Cumhurbaşkanlığı Hükümet Modeli diye billboardlara afiş astırmış. Cumhurbaşkanlığı hükümet modeli demelerinin sebebi düştükleri çaresizliğin ifadesidir. Ortada hükümet kalmıyor ki, Başbakan yok, Bakanlar Kurulu Yok,  Cumhurbaşkanı her konuda tek başına yetkili, milletvekili bakan olursa milletvekilliği sona eriyor. Cumhurbaşkanı Bakanı görevden aldığında milletvekilliğini de  yitirmiş oluyor. Cumhurbaşkanı dilediği kadar Cumhurbaşkanı yardımcısı atıyor. Bakan Cumhurbaşkanının belirlediği kişi ile çalışmak zorunda, he şeye tek adam karar veriyor. Cumhurbaşkanı yurt dışına giderse Meclis başkanı değil atadığı Cumhurbaşkanı yardımcısı vekâlet ediyor. Burada hükümet ne gezer? Açık ve net rejim değişikliğidir bunun adı.  Bu sistem tek adama tek başına ülke yönetme yetkisi veriyor, hükümet yok,  Cumhurbaşkanı yardımcısı ve milletvekili dahi olmayan bakan var.   Bu yapı var olan gerçeği perdelemek için Cumhurbaşkanlığı hükümet modeli diyor, insan aklı ile dalga geçer gibi,  mertçe çıkıp tek adam Cumhurbaşkanı her şeyi belirleyecek diye meclisten geçirdikleri maddeleri dahi savunamıyorlar, sürekli yanıltıcı kafa karıştırıcı tanımlar türetiyorlar.  Bu seçim bir parti seçimi değil, bu seçim Erdoğan, Kılıçdaroğlu, Bahçeli seçimi de değil.  Bu, 140 yıla ulaşan  yönetim anlayışı devam etsin mi yoksa tek adama tüm yetkiler verilsin mi seçimi. 

ÇİFÇİ PERİŞAN
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarımda yanlış uygulamaları dile getirerek Niğde’nin Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma  projesine alınmazken  komşu illerin alınması ile önemli darbe yediğini belirtti. Geçen yıl olduğu  gibi bu yılda patates üretiminin maliyetini karşılamadığını ve depoda kaldığını söyleyerek şöyle konuştu; “Patates köyde en önemli ürün fakat değer bulmadı,  kasaba boşaldı, köylü şehirde karın tokluğuna çalışmaya gidiyor, tarım bitiyor diyorsunuz bizde sizin sesinizi meclise taşıyoruz, iki yıldır perişan olduğunuzu anlatıyoruz, bu hükümet çare üretmiyor, sizin sorununuzu çözeceğine Sudan'a gidip arazi kiralıyor. TİGEM  Tarım işletmelerinin denetim raporunda Sayıştay bu konuyu yazmış, gündeme taşıdım benim köylüme çiftçime destek olsun diye. Kurulan tarım işletmesi ülkemizde arazileri izleyememiş kiraya vermiş gidip Sudan devletine tarım öğretmeye oranın işsizine iş yaratmaya gidiyor, memlekette sanırsınız tarım dört dörtlük,  üretici ürettiği ürünü değerine satamıyor hatta çürütüyor, tüketici de büyük kentlerde pahalı ürün alıyor, hükümette bol laf var icraat yok. Yol yapmışlar, ihtiyaç vardı yapıldı ama işsizlik patlamış yoksulluk artmış esnaf çiftçi köylü işçi işsiz emekli perişan hükümet tek adam için rejim değiştirmenin peşinde,   kaosa, ayrışmaya, sorunlara gebe bu süreci 15 Nisa'nda Hayır oyları ile sonlandırıp ülkenin hayrına bir iş yapalım "dedi.

Alkışlarla kesilen konuşmalarında Gürer, komşu ülkelerle yaşanan sürece de değinerek  “sınır komşuları ile  ilişkilerin bozulması ülkemiz açısından fayda değil zarar getirmiştir. Öngörüsüz, beceriksiz politikalar sürekli değişken konuşmalar dış politikaya zarar vermiştir" dedi. Halkın sorularını da yanıtlayan Gürer,  anayasa değişikliğinin anketlerle ortaya çıkması ile yıllardır anketlere İnan'lar bu kez anketler gerçeği yansıtmıyor demeye, yandaş basın gibi yandaş anketçi türetmeye başladılar, kafa karıştırmaya  uğraşıyorlar ama değişikliği algılayan insanlarda hayır oyu artıyor, halkımız ülkesinin geleceğini düşündüğü için  hayırda birleşiyor, insanlar bunun parti seçimi olmadığının farkında,  hayırda hayır vardır” dedi.
 
Editör: TE Bilişim