CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, taşeron işçilerin kadroya geçişiyle ilgili düzenlemedeki sorunun, iş barışı ve verimi etkileyecek kadar büyük olduğunu söyledi. Meclis Genel Kurulu’nda hükümete çağrıda bulunan Ömer Fethi Gürer, taşeron sistemin tümden kaldırılıp bütün işçilerin kadroya alınması gerektiğini belirtti. 

MAĞDURLARDAN GÜRER’E ZİYARET 

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, taşeron işçilerin kadroya alınması sürecinde yaşanan aksaklıkları ve oluşan mağduriyetleri dile getirdi.  CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuşmasında , “Sağlık Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı kamu sosyal tesisi çalışanları, farklı KİT çalışanları, Makina ve Kimya çalışanları, İller Bankası çalışanları, TTK çalışanları, PTT çalışanları, özel güvenlik çalışanları, belediye çalışanları ve kamu taşeron birlik başkan ve yöneticilerinin yer aldığı taşeronlar ziyaretime geldi. Taşeron uygulamasında yaşanan mağduriyetlerden büyük üzüntü yaşıyorlar” dedi.

KADROYA ALINMASI GEREKENLER KADRO DIŞI KALDI 

Sorunun iş barışını ve verimi etkileyecek kadar büyük olduğuna değinen Ömer Fethi Gürer, “ Ayrımcılık her yerde. Bakanın söylediği gibi tüm taşeronlar kadroya alınmadığı gibi, alınması gerekenler de kadro dışı kaldılar. Taşeron uygulaması sonlanacaktı, ne yazık ki ülkemizde taşeron daha büyük sorun hâline dönüştü. Aynı yerde aynı işi yapan, iki farklı ihaleyle işe alınanlardan kadro dışı bırakılanların yanında kadroya alınanlar oldu ve büyük mağduriyetler yaşanıyor” ifadelerini kullandı. 

HÜKÜMETE ÇAĞRI


Genel Kurul’daki hükümete çağrıda bulunan Ömer Fethi Gürer, “ Taşeron tümden kaldırılmalı, taşeron olan tüm işçiler de kadroya alınmalıdır; bu anlamda emekçilere acı yaşatılmamalı, bu durum emekçilerin lehine sonlandırılmalıdır, taşeron sona erdirilmelidir” diye konuştu. 

GÜRER’İN TAŞERON ZİYARETLERİ SÜRÜYOR


 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bir hafta içinde 20 farklı ilden taşeron işçiler ziyaretime geldi. İşçinin ahını alıyorlar. Umut verdiler, uygulama başladı. Başvuruların ret edilmesi ile durum netleşmeye başladı. Kadro beklerken kadro dışı kaldı birçok taşeron çalışan. Güvenlik soruşturması ile işsiz kalan, emekli diye sokağa atılanlar, sınav sonucu haksızlıklardan öte aynı yerde iki ayrı ihale ile alınıp kadrosuz kalanlar mağdur. Çok ciddi mağduriyetler yaşanıyor. Karayollarında 19 bin başvurudan 15 bininin olumsuz olduğunu düşünürsek yaşanan sorunun boyutu daha net görülüyor. Taşeronlara ayrımsız kadro verilmelidir” dedi.

 

Editör: TE Bilişim