CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer  Niğde Ağcaşar Köyü’nde üreticilerle buluştu ve sorunlarını dinledi. CHP Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı ve İlçe Yöneticisi Bayram Yıldırım ile Ağcaşar’a gelen Gürer,  burada kahvehanelerde vatandaşlarla da sohbet etti.

 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  “Ülkemiz iyi yönetilmiyor,hangi kesimle konuşsak sorunları var. 2015 yılında üretilen kiraz, elma, fasulye ve patates üreticimiz mağdur oldu” dedi.

NİĞDE MİLLETVEKİLİ ÖMER FETHİ GÜRER AĞCAŞAR’DA KONUŞTU
 
Gürer,  “Hükümet üreticiyi unuttu” diyerek şöyle konuştu: “Plansız tarım politikaları ile ülkemizin ekonomik değerleri olabilecek ürünleri ya çok üretip çürütüyoruz ya az üretip tüketiciyi pahalı ürüne mahkum ediyoruz. Bu sürecin sorumlusu Tarım Bakanlığı’dır. Planlı ve kontrollü tarım politikası uygulamaya geçinceye kadarda süreç devam edecektir. Patates  yalnız Niğde’de 800 bin tonu geçti, Nevşehir’de de patates üretimi ile ülkemizde ilk sırada yer alan bölgede üretici hükümet tarafından unutuldu. Ürün depoda çimlendi. Kısmen tohum olarak kullanılsa da çoğunluğu kullanılmaz hale geldi. Kimi üretici 60-70 kuruşa mal ettiği patatesi yok pahasına satmak zorunda kaldı. Gübre, mazot, elektrik girdileri ile yüksek maliyetli ürün yetiştiren bölgemiz üreticisi mağdur edildi. Patates çürütmeden satabilen de  maliyetin altına satmak zorunda kaldı.Para kazanamadı.Çaresizlikten verdi. Onu dahi başarı gibi göstermeye kalkanlar var.Üretici mağdur ama sanki sorun yok gibi konuşanlar var” dedi.

PATATES  EKİM ALANLARI DARALABİLİR
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, patateste bu yıl yaşanan sorun nedeni ile üretimin düşebileceğini,  bu durumda da  tüketicinin pahalı patates almak zorunda kalacağını ifade etti. “Niğde ve Nevşehir için yapılacak bir entegre patates işleme tesisi sorunu kökten çözer” diyen Gürer  sözlerini şöyle tamamladı: “Niğdemizde farklı köylerde farklı ürün yetişiyor. Patates  sorun, elma sorun, fasulye sorun, su sorun, elektrik parası sorun, mazot gübre sorun ve buna rağmen yapacak başka işimiz yok, tarım ve hayvancılık bölgemiz geçim kaynağı. İlgili bakana durumu yazılı sözlü soru önergeleri, Bütçe komisyon toplantısı ve Mecliste  çok kere anlattım,ilettim. Sorunun oluşacağı belli idi. Önlem almadılar.Patates bu yıl üreticisini üzdü. Köylerde giderek göç artıyor. Bu yaklaşım değişmeli, üretici sorunları çözüm bulmalı,tarım desteklenmeli. Sorun var mı yok mu  köyde çiftçiye giderek sorulmalı, yerinde görülmeli. Gerçekler ne yazık ki üreticiyi ekim yapamayacak duruma taşıdı. Bölge çiftçisine destek ve mağdur olan üreticiye katkı sağlanmalıdır. Aksi durumda patates ekim alanları daralabilir” dedi.

Patates depolarını gezen ve depoda çimlenen patatesleri gören Niğde Millletvekili Ömer Fethi Gürer,  üreticiye seçimden önce verilen vaatlerin de yerine getirilmediğine  dikkat çekti. “Siyasetçi söz verdi mi  sözünü yerine getirmeli” dedi.
Editör: TE Bilişim