Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından gündeme getirilen Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi’nin tüm branşların kullanımına uygun bir tesis haline getirildiğini açıkladı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, gündeme getirdiği Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi’nin tüm spor branşlarının kullanımına uygun tesis haline getirilmesi talebini, Gençlik ve Spor Bakanlığına yönelttiği yazılı soru önergesiyle yeniden TBMM gündemine taşımıştı. Gürer, yazlı soru önergesinde ülkemizde tüm branşların çalışabileceği olimpik spor merkezinin olmadığına dikkat çekerek, “Demirkazık'a tüm branşların bir arada hazırlanabileceği "Olimpik Kamp Merkezi" kurulması için tüm şartlar mevcut. Tesisin başarıda büyük önemi olduğu bir gerçek. Niğde Demirkazık Dağ evi farklı branşlar için de önemli bir antrenman ve çalışma merkezi” ifadelerini kullanmış ve “Yüksek rakımı ve temiz havası nedeniyle milli takımlar tarafından tercih edilen Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi'nin, tüm branşların aynı anda kamp yapabileceği Olimpik Kamp Merkezi haline getirilmesi için yapılan bir çalışma var mıdır?” şeklinde soru yöneltmişti. 

Ömer Fethi Gürer’in yazılı soru önergesine Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan yanıt geldi. Bakan Kasapoğlu, “Niğde İli, Çamardı İlçesinde bulunan Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi, 2017 yılında başlanan tadilat çalışmaları sonucunda 2018 yılında tüm branşların kullanımına uygun, kamp yapılabilecek bir tesis haline getirilmiştir” açıklamasında bulundu. 
 
 
Editör: TE Bilişim