Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  TBMM’de yaptığı konuşmada şöyle dedi:“Engellilerle ilgili çok sayıda şikâyet almaktayız. Bu yıl aile geliri ve gelir testi uygulamasıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, engelli ailelerin ücretlerinde ya kesinti yapmış ya da tümden hak mahrumiyetleri oluşturmuştur. Niğde İlinin Elmalı Köyünde, Hamamlı Köyünde, Niğde merkezde örnekleriyle vatandaşlar benzer sorunlar yaşamaktadır. 

Niğde'nin İlhanlı Mahallesi'nden İlkay Kaya, kendisinin daha önce muhtaçlık aylığı aldığını, eşinden engelli maaşı aldığını, maaşlarının kesilip yalnız evde bakım maaşıyla geçinmek zorunda bırakıldığını anlatmaktadır. Eşi yüzde 85 engellidir, kendisi yüzde 65 engellidir. Akülü araçlarını dahi tamir ettirememekte, evlerinin giderlerini karşılayamamaktadırlar. Bu yıl uygulamaya geçirilen bu uygulamanın yasayla birlikte değerlendirilerek gözden geçirilmesi gereklidir çünkü çok sayıda yurttaştan benzer şikâyetler almaktayız. Daha önce kendilerine ücret ödenirken şu anda ücretlerinin kesildiğini, geçim sıkıntısı yaşadıklarını ve mağdur olduklarını ifade etmektedirler”dedi.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer yazılı olarak da verdiği soru önergelerinde de konuyu Bakanların dikkatine taşıdı ve uygulamanın gözden geçirilmesini, hak kayıplarının önlenmesini ve engellilere sağlanan desteğin onların yaşamlarını sürdürecek düzeye çıkarılmasının gerekliliğini ifade etti.



 
Editör: TE Bilişim