Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayları Gazeteci-Yazar Endüstri Mühendisi Ömer Fethi Gürer,Dr Sevgi Özbek,Ramazan Ertan seçim çalışmalarına köy kasaba,mahalle  ve kurum kuruluş ziyaretleri ile devam ettiler. CHP iktidarında yapacaklarını anlatan CHP milletvekili adayları sorunları ve çözümü bildiklerini söylediler.

CHP Milletvekili adayı Gazeteci Yazar Endüstri Mühendisi Ömer Fethi Gürer Niğde ilini köy köy kasaba kasaba gezdiklerini söyledi ve  1 Kasım seçimlerinin Niğde içinde ülkemiz içinde çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

CHP Milletvekili adayı Ömer Fethi Gürer şöyle dedi-Niğde çevre iller içinde en geri kalan il durumundadır. Tarihte Kapadokya’nın Tyana Krallığına Başkent Olmuş, Karamanoğulları döneminde bir süre merkez konumuna ermiş,Güzel Atlar Ülkesi, Pehlivanlar Yurdu diye ün yapmış, Cumhuriyet döneminde ise aydınlar kenti olarak bilinen Niğde ne yazık ki olan değerlerini öne çıkaramadığı gibi göç veren bir il durumundan kurtulamamıştır. Niğde için çözüm turizm, tarım ve hayvancılığın gelişimdir. Nevşehir yılda 3,5 milyon turist gelirken Niğde bu bağlamda gereken turizm çeşitlendirilmesini gerçekleştiremediği için ilgi alanı durumunda değildir.Ancak Niğde turizm açısından ciddi bir potansiyele sahiptir. İnanç turizmi, kaplıca turizmi, tarihi değerler  ve kültür turizm,Doğa turizmi adına çok çeşitliliği olan bir zenginliğe sahiptir. Her köyünde tarihin izleri vardır. Niğde merkez Karamanoğlu Selçuklu eserleri ile görülmeye değerdir.” dedi.

PATATES VE ELMA’DA TÜRKİYE BİRİNCİSİYİZ

CHP Niğde milletvekili adayı Endüstri Mühendisi Gazeteci Yazar Ömer Fethi Gürer  Niğde ili olarak patates, Lahana  ve elma’da  ülkemizde üretici olarak ilk sırada olmamıza karşın bu ürünleri de işleyecek entegre tesislerden mahrumuz dedi. Gürer şöyle devam etti. Patates elma lahana kiraz domates  fasulye gibi Niğde’de yetişen ürünleri çok yönlü değerlendirecek  tesislerden Niğde mahrumdur. Niğde için  bir ürünün farklı eldelerini üreten tesisler ihtiyaçtır. Bu alanda Niğde’de mutlaka yatırımlar yapılmalı ve  üretilen ürünlerin sanayi gelişmelidir. Hayvancılıkta da Niğde bu anlamda tesis fakiridir. Örneğin Yeniyıldız’da süt elde ediliyor Ereğli’de işlenmeye gidiyor. Niğde tarım ürünleri ve hayvancılıkta  ürünleri markalaştırma ve sanayini geliştirmek zorundadır.Niğde için  sorunların çözümü turizm,tarım hayvancılıktır.Niğde doğa yapısı itibari ile de turizm tarım hayvancılık ile geleceğe uzanabilir. Elmalar toplandı çuvallarla  meyve suyu olmaya gidiyor.Üretici ürettiği ürünü elde kalmasın diye çuvallamış  elma suyu olması için gönderiyor, marmelatı, reçeli, sirkesi, kurutularak değer bulması gibi çeşitlendirilmelerden elma mahrum.tek yol kalıyor elma suyu fabrikasının yolunu tutması,patateste de benzer bir durum var. Niğde patates ile anılıyor bir patates çeşitleri ile tanınıyor bir entegre  tesisi bırakın Niğde ilinde patates çeşitleri ile yemek yapan bir lokantamız dahi yok. Niğde dışından gelenlere Niğde ili ile özdeş patates  yemek çeşitlerini sunacak bir yer dahi yapamamışız.Özetle söylememiz gereken üreten Niğde olmalıyız ama ürettiğimizin de değer bulacağı sanayi mutlaka Niğde gelmesini sağlamalıyız.Böylece  patates elma kiraz domates para etmedi ya da değer bulmadı yerine entegre tesislerle ürünümüzü yetiştirdiğimizde alternatif satış alanlarının doğmasını sağlamış oluruz. İş alanları açılır ürün değer bulur yemelik ve meyva suyu olmaktan daha çeşitliliği sağlanan ürün durumuna erişir”dedi.


Editör: TE Bilişim