CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer, 16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandumu sonuçlarını değerlendirdi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Anayasa referandum sürecinde devletin tüm olanaklarının evet için kullanıldığını ve eşit olmayan koşullarda seçim yaşandığını söyledi. Her türlü baskıya rağmen özgürce oyunu cumhuriyet ve Demokrasiden yana kullananlara ve örgütümüze teşekkür ediyorum” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer devletten yardım alan kişilere “eğer evet oyu verirseniz gizli kamera var yardımınız kesilir” denilmiş, her türlü baskı uygulandı. Bütün Baskılara rağmen halkımız özgür iradesi ile oy verdiği yerde değişikliğe hayır dedi. Farklı kesimlerden gelen önemli bir Hayır oyu var. Vatandaşımızın, bilgi sahibi olunca ve değişimin neler getirip neler götürdüğünü öğrenenince oyu Hayır oldu. Özellikle sosyal yardım alan kimi köy muhtarları evet çalışması yaptırdı. Devlet tüm olanaklarını evet için kullandı. Sonuçta bir referandum tamamlandı. Ülkemiz için verilen karar neler getirir süreç içinde göreceğiz. Özveri ile referandum süresince çalışan ve hayır neden gerekli anlatan başta örgütümüz olmak üzere emek verenlere içtenlikle teşekkür ediyorum. Cumhuriyet ve Demokrasi kazanımlarının korunması yönünde gereken çaba ve çalışma içinde olan herkes vicdanen rahattır. Bundan sonrada insanca hakça bir yaşam mücadelemiz devam edecektir. Eşit koşullarda yapılacak bir oylama da hayır oylarının oldukça önde olacağı bu sonuçla da görülmüştür. ”dedi.

SÜRECİN ÜLKEMİZİN HAYRINA OLMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  ilerleyen zamanlarda Türkiye’nin nasıl bir sürece sokulduğunun daha çok anlaşılmaya başlayacağını ifade etti. 18 maddelik değişiklikle ilgili referandum sürecinde Niğde’nin tüm köy, kasaba ve ilçelerinde, cadde cadde, sokak sokak gezerek tüm vatandaşlara bu olumsuzlukları anlatma gayreti içinde olduklarını ifade eden Gürer, “Bir aydan fazla bir zamandır gitmediğimiz köy ve kasaba, esnaf, kahve kalmadı. Olağanüstü bir çalışma temposuyla tek adam rejiminin geleceğimizde nasıl olumsuzluklar yaratacağını toplumumuzun her kesimine anlattık. Sonuçlar vatandaşlarımız demokratik tercihlerini kullandı ve az bir farkla bu anayasa kabul edildi” dedi.
 
 
BOR’DA HAYIR OYLARI 3 KAT ARTTI
Referandum sonuçlarını 1 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirilen Milletvekili seçimleriyle kıyaslayan Ömer Fethi Gürer, “Niğde’de merkez ilçelerde hayır oylarında önemli artış oldu. Örneğin Bor ilçe merkezinde 1 Kasım 2017 seçimlerinde tarihin en yüksek oyu 3896 ile CHP’nin aldığı oydu. MHP’nin aldığı oy 5652 idi. Referandumda kesin olmayan sonuca göre Hayır oyu 9346 çıktı. MHP’nin bir kesimi de evet verdi. Bu durumda farklı partilerden de gelen oylarla ciddi bir hayır oyu alındı. Köyler ise muhtarların vasıtası ile kontrol altında tutuldu. Kemerhisar, Bahçeli, Kızılca, Havuzlu gibi yerlerde hayır oyu çıktı. 18 Maddeyi okuyan öğrenen bilen kesimlerden ciddi bir hayır oyu geldi. Niğde Merkez, Çiftlik, Ulukışla gibi ilçe merkezlerimizde de bu durum görülüyor. Özünde bilerek tercihini belirleyenlere saygımız var. Ancak bunu bir parti seçimi gibi düşünüp ülkemizin geleceği yerine parti tercihi yapanların gelecek süreçte ağır sorumlulukları var. Umarım ülkemiz olumlu bir geleceğe gider “dedi.
 
 BASKILARA RAĞMEN HAYIR
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AKP’nin devletin tüm olanaklarını kullandığını ifade ederek, “ toplu açılışlar bahane edilerek, milletin tercihlerini etkilemeye çalıştılar. 18 maddeyi anlatamayan evet cephesi, bu maddelerle ilgilisi alakası olmayan anlatımlarla milletimizi bir kesimini etkilediler. Tek adam rejimine karşı çıkan yurttaşlarımıza inanılmaz baskı politikası uyguladılar. Tüm bu olumsuzluklara rağmen, baskılara rağmen, cumhuriyet ve demokrasiden yana olanlara teşekkür ediyorum. Bizimle birlikte gece gündüz demeden çalışan, köy köy, kasaba kasaba gezen örgütümüze hayır oyunu bilerek ülkesi için veren herkese şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
 

 
Editör: TE Bilişim