Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine verdiği yanıtta, geçen yıl CİMER’e 3 milyon 429 bin 294 adet başvuru yapıldığını açıkladı. Oktay, başvuruların okunmasında 25 personelin görev yaptığını bildirdi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği yazılı soru önergesinde, “2018 yılında ÇİMER'e gönderilen dilekçelerin sayısı kaçtır? Kaçına cevap verilmiştir? CİMER'de görevli personel sayısı kaçtır? CİMER'e elektronik posta yoluyla gönderilen dilekçelerin konu dağılımları nelerdir?” şeklindeki soruların yanıtlanmasını istedi. 
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesine verdiği yanıtta, 2018 yılı içerisinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine (ÇİMER), (Mülga) Başbakanlık İletişim Merkezine ve Cumhurbaşkanlığı (Mülga) Halkla İlişkiler Başkanlığına 3.429.294 adet başvuru yapıldığını bildirdi. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Başvurulara verilen cevap sayısının 4 milyon 189 bin 731 olduğunu belirtti. Oktay, aşvuruyacevap sayısının başvuru sayısından fazla olmasının, başvuruya ilgisi nedeniyle birden fazla kurum tarafından cevap verilmesinden kaynaklandığını bildirdi. 

ÇİMER başvurularının konulara göre dağılımını da açıklayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, “Sırasıyla Kamu/özel sektör çalışanları, mahalli hizmetler, ÇİMER başvuru işlemleri, yükseköğretim ve sağlık şeklindedir” açıklamasında bulundu.  

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CİMER'e yapılan başvuruların okunarak ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilmesi hizmetinde 25 personel görev yaptığını da sözlerine ekledi. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CİMER’e yapılan başvuruların 3.5 milyona ulaşmış olmasının dikkat çekici olduğunu belirtti. Gürer, bu durumda günde ortalama 10 bin başvuru yapıldığının anlaşıldığını ifade ederek, “Başvuruların incelenmesinde görevli personel sayısı ile başvuru sayısında da dikkat çekici bir nokta vardır; 25 personelin görevli olduğu CİMER başvurularında, her personel ortalama 400 başvuruyu okuyup ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına göndermektedir. Tüm personel hafta sonları ve resmi tatil günlerinde bile izin yapmaksızın çalışsa bile 400 başvuruyu okuyup ilgili bakanlıklara aktarması da büyük beceri. Başvurular, ülkede sorunların hangi boyutta olduğunun da bu göstergesi. Vatandaş ilinde, ilçesinde iş yerinde sorununu çözse niye CİMER’e başvursun? Çözümsüzlük ve arayış çareyi Cumhurbaşkanlığında aratıyor. Devlet işleyişinde sıkıntının artışınının  göstergesi bu rakamlar”  dedi.
 
Editör: TE Bilişim