CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP’li Belediye Başkanlarının belediye olanakları ile başarılı hizmetler ürettiğini ve belediyeciliğin sosyal demokratların başarı alanı olduğunu söyledi. Ülke genelinde çok başarılı ve örnek alınan CHP’li Belediye Başkanlarının bulunduğunu ifade eden Ömer Fethi Gürer, Kemerhisar Belediyesi ziyaretinde Niğde’de altı belediyede Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanlarının bulunduğunu anımsatıp, “sınırlı olanaklarına rağmen CHP’li Belediyeler başarılı hizmetler yapmaktadır. Devlet olanaklarında ne yazık ki CHP’li Belediye Başkanı bulunan yerlere gerekli destek sağlamamakta, CHP’li Belediyeler kendi olanakları ile hizmetlerine devam etmektedir. Yeniyıldız Belediyemiz, Kemerhisar Belediyemiz gibi yerlerde AKP’li Belediyelere yapılan halı sahalar dahi yaptırılmadı. Yollarına kardeş belediyeler destek olmasa devletin desteği yok denecek kadar az. CHP’li Belediye kendi olanakları ile işini görüyor ama bu yerlerde yaşayan vatandaşlar yalnız CHP’li değil ki her partiye oy verenler yaşıyor. Bu ayrım devletin olanaklarını kullanıp CHP’li belediyeleri ayıranlara yakışmıyor” dedi.

BELEDİYELERİN TALEPLERİ KARŞILANSIN

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bor ilçesine bağlı Kemerhisar beldesinde yaptığı açıklamada, CHP’li belediyelerce yönetilen ya da CHP’li seçmenin yoğun olarak yaşadığı yerleşim birimlerinde, belediye başkanlarının kamu kurumlarına yaptığı müracaatlara kayıtsız kalındığını söyledi.

Bu yerleşim birimlerine kamu yatırımlarının sınırlı yapıldığı gibi bazı yatırımların da engellendiğini ifade eden Gürer, “Kemerhisar Belediyesi para sorunu olmadığı halde il özel idaresi, bu beldemizin caddelerine asfaltı  halen göndermedi. Yolların bir an önce asfaltlanması lazım, kış geldi. Köylere halı saha yaptıran Özel idare ve Gençlik Spor Müdürlüğü Niğde’nin Bor ilçesinde en büyük yerleşim yeri olan Kemerhisar’a halı saha dahi yaptırmadı” dedi.

Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı ise “Kemerhisar, Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nde (BAL) temsilcisi olan bir beldedir. Bor ilçesi en büyük yerleşim birimidir. İl Özel İdaresi, pek çok köy, kasaba ve ilçeye halı saha yaptırırken, Kemerhisar’dan giden müracaatlara kayıtsız kalmıştır” dedi.

Kemerhisar’ın cadde ve sokaklarına asfalt dökülmesi için İl Özel İdaresi’ne müracaat ettiklerini belirten Kirazcı, “Parasını yatırdığımız halde taleplerimiz karşılıksız kaldı” şeklinde konuştu.

Ömer Fethi Gürer, Niğde’nin CHP’li Belediyeleri olan Kemerhisar, Bozköy, Gölcük, Yeniyıldız ve Azatlı’nın kamu hizmetlerinden çok az yararlanmalarına rağmen halka hizmeti aksatmadıklarını ve başarılı belediyecilik yaptıklarını ifade etti.

Editör: TE Bilişim