CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP iktidarında kurulacak olan “Esnaf Bakanlığı” ile esnaf ve sanatkârların sorunlara köklü çözümler getirileceğini söyledi.

Gürer, Niğde’de seçim çalışmalarına devam ediyor. Farklı kesimlerle görüşen Gürer, Esnaf ziyaretlerinde de bulunuyor. Ömer Fethi Gürer, yaptığı konuşmalarda esnaf sorunlarına da değiniyor. Gürer, ”CHP iktidarında Esnafın ödediği vergi ve prim miktarı kadar faizsiz kredi verileceklerini, kira stopajının da kaldırılacağını belirtti. 

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Esnaf Bakanlığı kurulması ve esnaf ve sanatkârların lehine getirilecek düzenlemelerle ilgili detaylı açıklama yaptı.
Gürer, CHP’nin iktidara gelmesi ve Cumhurbaşkanı adayları Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte, toplumun tüm kesimlerine olduğu gibi esnaf ve sanatkârların sorunlarına da köklü çözümler getirileceğini ifade etti.

CHP İKTİDARINDA ESNAF BAKANLIĞI KURULACAK
Partilerinin en önemli projelerinden birinin de esnaf ve sanatkârların lehine getirilecek düzenlemeler olduğuna vurgu yapan Ömer Fethi Gürer, “Bu kapsamda kurulacak olan Esnaf Bakanlığı ile esnaf ve sanatkârımızın sorunları bakanlık düzeyince çözüme kavuşacaktır” diye konuştu. 

ESNAF VE SANATKÂRIN LEHİNE GETİRELECEK DÜZENLEMELER 
AKP hükümetinin uyguladığı yanlış politikalar nedeniyle son yıllarda işyerini kapatan esnaf sayısında ciddi oranda artış olduğunu, pek çok esnafın ise siftah yapamadan kepenk kapattığını belirten Ömer Fethi Gürer, “Esnafın ruhsatlandırma işlemleri Esnaf Odaları tarafından yapılacak. Emekli olmuş ancak işine devam eden esnaftan kesilen sosyal destek primi ortadan kaldırılacak. Sosyal güvenlikte norm ve standart birliği sağlanacak, esnaf aleyhine olan farklılıklar ortadan kaldırılacak. Esnafın kredi stopajı kaldırılacak, kira araç ve giderleri ile işyeri masraflarının vergiden düşülmesini sağlayacak düzenlemeler getirilecek” şeklinde konuştu. 

ESNAFA FAİZSİZ KREDİ VERECEĞİZ 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP iktidarında esnafa ödediği yıllık vergi ve prim miktarı kadar faizsiz kredi verileceğini, esnafın düşük faizli ve uzun vadeli kredilerle kira öder gibi dükkân sahibi olmalarını olanak sağlanacağını bildirdi. Gürer, esnaf ve sanatkârlar kredi ve kefalet kooperatiflerinin güçlendirilmesinin sağlanarak, kredi miktarlarının yükseltileceğini de vurguladı. 

ESNAFA BORÇLANMA HAKKI 
Vergi mükellefi olduğu halde sigorta kayıt ve tescilini yaptırmamış olan esnaf ve sanatkârın 2008 yılı öncesi vergi kaydı şirket ortaklığı veya ziraat odalarına kayıtlı oldukları süreler içinde borçlanma hakkı tanınacağını anlatan Ömer Fethi Gürer, çıraklık ve kalfalık eğitimlerinin birleştirileceğini, kalfaların kısa vadeli sigorta primlerin de devlet tarafından ödeneceğini bildirdi. 

VERGİ İNDİRİMİ 
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 18 yaşın üzerindeki kalfalara 24 aya kadar uzun vadeli sigorta primleri için ‘Kalfalık Borçlanması’ uygulaması getireceklerini, meslek liseleri ve çıraklık eğitim merkezlerine devam eden gençleri istihdam eden esnaf ve sanatkârlara vergi indirimi ve sigorta indirimi gibi destekler sağlayacaklarını da sözlerine ekledi.
 
Editör: TE Bilişim