CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine yanıt veren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Olağan Üstü Hal İşlemlerini İnceleme Komisyonunun 22 Mayıs 2017 tarihinden bu yana çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı. 

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Olağanüstü Hal İşlemlerini İnceleme Komisyonuyla ilgili olarak Başbakan Binali Yıldırım’a yönelttiği yazılı soru önergesinde, “23 Ocak 2017 tarihinde KHK kararı ile kurulacağı duyurulan ve yürütülmekte olan soruşturmalarda mağduriyet yaşayanların başvuracağı açıklanan komisyon hangi tarihte çalışmalarına başlayacaktır? Kaç kişiden oluşacaktır? Bu kişiler kimler tarafından hangi kriterlere bakılarak seçilecektir?” şeklindeki soruların yanıtlanmasını istedi. 

CHP Milletvekili Gürer’in soru önergesine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından yanıt verildi. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu, 23.01.2017 tarih ve 29957 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 685 Sayılı Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu Kurulması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'nin 1. maddesinin 2. fıkrasına göre 7 üyeden oluşmaktadır” dedi.

Komisyonun üç üyesinin kamu görevlileri arasından Başbakan tarafından, bir üyenin Adalet Bakanlığının merkez teşkilatı ile bağlı ve ilgili kuruluşlarında çalışan hâkim ve savcılar arasından Adalet Bakanınca seçildiğini anlata Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bir üyenin mülki idare amirleri arasından İçişleri Bakanınca, birer üyenin de Yargıtay ve Danıştay tetkik hâkimleri arasından Hâkimler ve Savcılar Kurulu tarafından belirlendiğini açıkladı.
 

Editör: TE Bilişim