Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’de boşaltılan okul ve sağlık ocaklarının durumunu gündeme taşıdı.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde İli’nde çok sayıda kasabada, Milli Eğitim  ve Sağlık Bakanlıklarına ait kapalı binalar bulunduğunu, ayrıca Niğde Merkez Devlet Hastanesi’nin boşaltılıp taşınmasından sonra harap duruma geldiğini belirtti. Bu yapıların kurtarılması, değer bulması gerektiğini ifade eden Gürer, konuyu bakanların gündemine taşıdığını ve sonucunu merakla beklediğini söyledi. Kasaba ve köylerde göç nedeni ile nüfusun düşmesi sonucu okullarda taşımalı eğitime geçildiği gibi sağlık ocaklarının da kapandığına dikkat çeken Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bazı binaların yıllardır boş tutulduğunu, bu yerlere yapılacak bakımlarla muhtar odası, köy odası gibi kullanılabilme olanaklarının yaratılması gerektiğini de ifade etti.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Sn. Nabi Avcı’ya Niğde’deki kapanan okul ve sağlık ocakları ile Niğde eski Devlet Hastane binasının ne olacağını yazılı soru önergesi ile sordu.  Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlamasını istediği soru önergesinde Niğde İli’nde kapanan sağlık ocağı sayısını, Niğde ilinde köy ve kasabalarda sağlık hizmeti vermesi için yapılmış binalardan kullanılmayan bina sayısını, yıkılan bina sayısının ne olduğunun açıklanmasını istedi. Binalardan harap halde olanların kurtarılıp, bir köy konağı gibi yararlanılması düşünülmekte midir? diyen Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Ayrıca soru önergesinde şu sorulara da yer verdi.

 

1-Sağlık ocakları kapandıktan sonra bahçelerinde yer alan Atatürk büstleri için bakım, onarım ve koruma sağlanmakta mıdır?

2-Niğde eski Devlet Hastane binası boşaltılmış ve bina kullanılmayarak harap duruma dönüşmesine göz yumulmuştur. Mevcut binanın ne olacağı konusunda bir çalışma var mıdır?

3- Niğde ilinde 20 yılda Bakanlığınız tarafından yaptırılıp yıkılan ya da harap halde bulunan binaların günümüz değerleri ile maliyeti ne kadardır? dedi

                Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı yanıtlamasını istediği soru önergesinde de şu sorulara yer verdi :“Niğde İli’nde devlet kurumlarına ait bazı binaların kullanım dışı bırakılarak çürümeye terk edildikleri görülmektedir.  1-Niğde ilinde taşımalı eğitime geçilen köylerde ve kasabalarda eğitim yapılmayarak kapatılan okul sayısı kaçtır? Bu okulların binalarının mevcut durumu nedir? Harap ve yıkıntıya dönüşen bazı binaların kurtarılarak muhtarlık binası, köy evi gibi yararlı kılınması düşünülmekte midir? 2-Köy okulları kapandıktan sonra bahçelerinde yer alan Atatürk büstleri için bakım, onarım ve koruma sağlanmakta mıdır? 3-Zübeyde Hanım Kız M.Y.O. eski binası da boşaltılarak kullanılmaz duruma getirilmiştir. Bu bina ile ilgili düşünülen bir çalışma var mıdır? 4-Niğde ilinde 20 yılda devlet tarafından yaptırılıp yıkılan ya da harap halde bulunan binaların         günümüz değerleri ile maliyeti ne kadardır? dedi.

 

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

 

                Aşağıdaki sorularımın T.C. Sağlık Bakanı Sn. Dr. Mehmet MÜEZZİNOĞLU tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. Saygılarımla. 11.12.2015

                                                                                                                                             Ömer Fethi GÜRER

                                                                                                                                              Niğde Milletvekili

1-Niğde ilinde kapanan sağlık ocağı sayısı kaçtır? Niğde ilinde köy ve kasabalarda sağlık hizmeti vermesi için yapılmış binalardan kullanılmayan bina sayısı kaçtır? Yıkılan bina olmuş mudur?

2-Binalardan harap halde olanların kurtarılıp, bir köy konağı gibi yararlanılması düşünülmekte midir?

3-Sağlık ocakları kapandıktan sonra bahçelerinde yer alan Atatürk büstleri için bakım, onarım ve koruma sağlanmakta mıdır?

4-Niğde eski Devlet Hastane binası boşaltılmış ve bina kullanılmayarak harap duruma dönüşmesine göz yumulmuştur. Mevcut binanın ne olacağı konusunda bir çalışma var mıdır ?

5- Niğde ilinde 20 yılda Bakanlığınız tarafından yaptırılıp yıkılan ya da harap halde bulunan binaların günümüz değerleri ile maliyeti ne kadardır?

 

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın T.C. Milli Eğitim Bakanı Sn. Nabi AVCI tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. Saygılarımla. 11.12.2015

   

                                                                                                                             Ömer Fethi GÜRER

                                                                                                                               Niğde Milletvekili

 

                Niğde İli’nde devlet kurumlarına ait bazı binaların kullanım dışı bırakılarak çürümeye terk edildikleri görülmektedir.

 

1-Niğde ilinde taşımalı eğitime geçilen köylerde ve kasabalarda eğitim yapılmayarak kapatılan okul sayısı kaçtır? Bu okulların binalarının mevcut durumu nedir? Harap ve yıkıntıya dönüşen bazı binaların kurtarılarak muhtarlık binası, köy evi gibi yararlı kılınması düşünülmekte midir?

 

2-Köy okulları kapandıktan sonra bahçelerinde yer alan Atatürk büstleri için bakım, onarım ve koruma sağlanmakta mıdır?

 

3-Zübeyde Hanım Kız M.Y. O eski binası da boşaltılarak kullanılmaz duruma getirilmiştir. Bu bina ile ilgili düşünülen bir çalışma var mıdır?

 4-Niğde ilinde 20 yılda devlet tarafından yaptırılıp yıkılan ya da harap halde bulunan binaların günümüz değerleri ile maliyeti ne kadardır?

 

Editör: TE Bilişim