CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bor ilçesinde esnaf ziyaretinin yanı sıra kahvehanelerde de vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyaretlerinde Türkiye’nin ekonomik durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gürer, Enflasyon canavarı AKP’nin yanlış ekonomik  politikaları nedeniyle patladığını  belirterek, yoksulluğun arttığı, esnafın ise kepenk kapattığını söyledi.  
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bor ilçesinde CHP Belediye Başkan Adayı Şenol Bengü ve İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi ile esnaf ve kahvehane  ziyaretleri yaptı. Esnafın sorunlarını dinleyen  Ömer Fethi Gürer, beraberindekilerle birlikte kahvehanelerle vatandaşlarla bir araya geldi ve sohbet toplantıları yaptı.
CHP Bor Belediye Başkan Adayı Şenol Bengü için destek isteyen Gürer, ziyaretleri sırasında ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik çıkmazla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Türkiye’de yoksulluğun hızlı bir şekilde arttığına dikkat çeken Ömer Fethi Gürer, “Esnafımızı ziyaret edip sorunlarını birinci ağızdan dinliyorum. Yüksek vergiler, ödenen primler ile  sürekli artan dükkan kiralarının yanı sıra  artan enflasyon nedeniyle vatandaşın alım gücünün düşmesi esnafı sıkıntıya sokuyor. İşçi, memur, çiftçi geçim sıkıntısı yaşadığı için alım gücü düşünce esnaf da iş yapamaz duruma gelmiş. Bu nedenle de esnaf  kredi ile dönmeye çalışıyor. Krediyi bankalardan almanın koşulları ağır, geri ödemede gelir düşünce ödemekte zorlanıyorlar. “Esnafa destek veriyoruz” açıklamaları sorunları çözmeye yetmiyor. Bazı esnaflar çareyi dükkânını kapatmakta buluyor” dedi. 
Ülkemizde 1 milyonun üzerinde kayıtlı esnafın bulunduğuna dikkat çeken  Ömer Fethi Gürer, ekonominin can damarı olan esnafın yaşadığı sıkıntıların çözülememesi durumunda, ülke ekonomisinin daha da kötüye gideceğine işaret ederek, “Esnaf dertli, primini ödeyemiyor, kirasını ödeyemiyor. Çünkü vatandaşın alım  gücü azaldıkça tasarrufa yöneliyor. Bu durumda esnafın işi daralıyor. Vatandaşın alım gücünün düşmesi, esnafı sıkıntıya sokuyor” diye konuştu. 
HANİ KOALİSYONLAR BİTECEKTİ?
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Beraberinde Bor Belediye Başkan Adayı Şenol Bengü ve Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi ile kahvehanelerde yaptığı  sohbet toplantılarında  ülkemizin iyi yönetilmediğini söyleyerek,  “iktidar verdiği sözleri tutmuyor. Her alanda sorunlar katlıyor. Tarımda, hayvancılıkta artan sorunların yanında eğitimde, sağlıkta,  dış ilişkilerde sıkıntılar büyüdü. Enflasyon arttı. Gelirler düştü. Ülkenin yönetim sisteminin değişmesi fayda getirmedi. Referandum öncesi sizlere koalisyonu kötüleyenler bugün seçime parti ittifakı ile gitmek zorunda kalıyor. Siyaset ciddi biçimde sorunlu duruma geldi. Bakan mecliste olmayıp milletvekilleri içinden seçilmeyince milletvekili diyaloğu da olmuyor, yasama yürütme dengesi bozuldu. Tek kişi ile yönetim, sorunlar üretmeyi sürdürüyor” dedi.
HAVA ALANI HAVADA KALDI..
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bir yıl önce Niğde’ ye gelen dönemin Başbakanı Binali Yıldırımın, Niğde Havaalanı sözü verdiğini ve  o dönem 16 yıldır tabelası olup  yapılmayan havaalanına tepki için yaptıkları maket uçak için “onlar maket uçak indirir, biz gerçeğini” dediğini anımsatıp, “bir yıl geçti havaalanına çivi çakılmadı. 2019 yatırımları içinde de yok. Seçimden seçime Niğde için boş laf ediyorlar oyu alıp gidiyorlar Niğde sahipsiz kalıyor Niğde-Bor arası Akkaya çevre felaketini dahi çözmediler” dedi.
Bor Belediye Başkan Adayı Şenol Bengü yapmış olduğu konuşmada, “Bor, Niğde ilinde merkez ilçeden sonra en büyük sorunları olan ilçe. Çok  projelerimiz var, çözüm odaklı projelerle Bor ‘u bölgenin çağdaş modern bir ilçesi haline getireceğiz” dedi. 
 
 
 
Editör: TE Bilişim