CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Birko A.Ş.’nin Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Genel Kurulun hayırlı olmasını dileyerek, Türkiye’de imalat sektörünün her geçen yıl biraz daha geriye gittiğini söyledi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili ve Kamu İktisadi Teşekkülleri (KİT) Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Birleşik Koyunlular (BİRKO) A.Ş.’nin şirket merkezinde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul toplantısına katıldı. Birko’nun 1972 yılında ülke çapında örnek bir birliktelik sergileyen hissedarlar tarafından kurulan ve uzun yıllar binlerce Niğdeliye ekmek kapısı olmuş bir kuruluş olduğunu söyleyen Ömer Fethi Gürer, gelinen noktanın ise üzüntü verici olduğunu belirtti. 

Türkiye’de hizmet sektörünün geliştiğini ancak üretim sektöründe ciddi gerileme kaydedildiğini anlatan Ömer Fethi Gürer, uygulanan serbest piyasa ekonomisi yanında dışa bağımlı politikalar ile sorunlar her geçen yıl katladı. İmalat sanayimiz eski günlerini arıyor. Bunun yansıması ile iş yerleri fabrikalar kapanıyor Bundan dolayı bir hemşeriniz olarak yaşanan süreçlerden büyük üzüntü duyuyorum. Keşke BİRKO yüzlerce insanın aş iş kapısı olarak gerekli desteği bulsa. Keşke o markalaşmış adıyla geçmişten daha büyük kapasitede üretime yönelebilse” şeklinde konuştu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, BİRKO’nun temelinin atıldığı gün lise öğrencisi olarak burada olduğunu ve genç bir gazeteci olarak o günkü heyecanını unutmadığını da ifade etti. Gürer, Niğde'de tuğla, yem, ambalaj Ve iplik gibi ortaklı yapılar kurulduğunu ancak tek BİRKO ürünlerinin markalaştığını anımsatıp Niğde için imalat sanayinin lokomotifi olan BİRKO’nun yeni yatırımlar ile Niğde için çalışacağına inanıyorum. Koyunlu köyü olarak büyük bir başarı yarattınız. Binlerce kişi buradan ekmek yedi. BİRKO’nun yaşaması için hükümet her desteği vermeli " dedi.

Editör: TE Bilişim