CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer Niğde Kömürcü köy’ü ziyaret etti. Sorunları dinledi. Soruları yanıtladı. Köy halkına hitaben konuşan Gürer, Dünde CHP oy   veren  köylere hizmetin için siyasi baskı yapıldığını, düzenli hizmet gelmediğini ve taleplerinin ötelendiğini söyledi. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer 15 Temmuz Darbe kalkışması sonrasında oluşan siyasal ortamın uzlaşı ile buluştuğunu ve bu sürecin devamının sağlanması içinde özellikle bürokratların ayrımcı ve siyasal iktidar yanlısı davranışlardan arınıp devletin memuru gibi davranmasının önemli olduğunu belirtti.

Bir çok kurumda onlarca bürokrat ve memurun görevden el çektirildiğini, bununda Cumhuriyet değerleri, Demokrasi anlayışı ve  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün belirlediği hedeflerden sapıldığı için oluştuğunu söyleyen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  Kömürcü Köyün Niğde ilinde mahrumiyet yaşayan köylerden olduğuna dikkat çekti.

Ömer Fethi Gürer şöyle konuştu- “7 Haziran sürecinde ve 1 Kasım sürecinde Kömürcü Köy siyasi baskı altına alınmış ve iktidar yanlısı oy kullanmaları için zorlanmıştır.  Halkın özgür iradesine baskı koymaya çalışan anlayışı darbeci çete yaklaşımından farkı yoktur. Demokrasi herkesin özgür olduğu ve haklarının eşit korunduğu bir anlayış ile oluşur. Devlet vatandaşına hizmette ayrımcı olamaz. Siyasi tercihler nedeni ile hizmetler ötelenmesi ahlaki olmadığı gibi demokratik bir yaklaşımda değildi. Kömürcü Köy   Köy içi Güzyurdu dere ıslahı ile ilgili başvurusu  2016 yılında da dikkate alınmamış olması bir büyük eksikliktir. Dere ıslahı için çalışma bir an önce başlamalıdır. Kömürcü Köy üzerinde baskı oluşturarak hizmet getirilmesinin önünün kesilmesi kabul edilemez. Bu bağlamda bir an önce köy içi dere ıslah çalışmaları için gereği yapılacağına inanıyorum. CHP oy veren köylere ayrımcı yaklaşımın bu dönemde sonlanacağını düşünüyorum. “dedi.

Gürer  Niğde  Valisinin yeni atandığını ve bu bağlamda sorunları çözmede gereken gayreti ve hassasiyeti göstereceğine inandığını da söyledi.

 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Kömürcü Köy ziyaretine Niğde  CHP İl ilçe  başkanları da katıldı.



 
Editör: TE Bilişim