Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer farklı kesimlerle görüşmelerine devam ediyor. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Bor Avcılar Derneği’ne kayıtlı avcılarla buluştu ve sorunlarını dinledi.

Avcılar Dernek Başkanı Ahmet Özkaya Belgeli avcıların devlete vergi vererek avlandıklarını, belirlenen kural ve sınırlar içinde avlanma yaptıklarını ancak bölgede kaçak avcılığın varlığının sorun yarattığını söyledi.

GÜRER: “KAYIT DIŞI KAÇAK AVCILIK ÖNLENMELİDİR”

“Her bölgeden Niğde İline av için gelenler var” diyen Avcılar Dernek Başkanı Ahmet Özkaya 300 belgeli yani izinli, 1500 kaçak avcı var. Bu işin denetimini tüm alanda yapacak ilgili bakanlığın ne aracı ne elemanı bulunuyor. Kaçak avlanmanın mutlaka önlenmesi gerekli.”dedi.

“Biz izinli sürede av yaparız. Kaçak avcı yıl boyu avlanır” diyen Bor Avcılar Dernek Başkanı Ahmet Özkaya yaptığı konuşmada Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sorunlarını dinlemek için gelmesinden dolayı da teşekkür etti ve şöyle konuştu:“Avcı dernekleri,  avcılıkta öncelikle dikkate alınmalı, düşünceleri alınmalı, avcılıkta bürokrasi azaltılmalı, Niğde’ye çevredeki her ilden avlanmaya gelende var. Sulak alanlar giderek kuruyor. Badak Ovası, Göndelen, Hotamış, Akgöl, Kırşehir Seyfe, Sultan sazlığı, Akkaya Barajı, Pınarbaşı gibi su kaynakları eski özelliğini yitirdikçe avlanma alanları da daralıyor. Bazı bölgelerde avcıların gelmemesi için ateş açacak kadar kaçak avlanma alanı yaratanlar var. Niğde’de 28 avlak alanı iki eleman iki araçla takip edebilmek kolay değil.”dedi. 

Avcılarda sorunlarını anlattı. Bu arada Avcılar, Akkaya Barajının yarattığı çevre sorununa dikkat çektiler. Akkaya bir an önce temizlenmeli ”dediler.

 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM’ ye kaçak avcılık için önlem alınması yönünde meclis araştırması açılmasını isteyeceğini belirtip, kaçak avcılık, av hayvanlarındaki azalma, göç yollarını değiştiren göçmen kuşlar, kuşlar için zor duruma gelen sulak alanlar hepsinin ayrı ayrı araştırılması gerekli. Akkaya Barajı içinde yazılı soru önergesi verdim. Bakan, Barajı Niğde Belediyesi Arıtma Tesisi düzensiz çalışmasından dolayı kirlilik oluştuğunu belirtti. Bu konuda devam edecek çalışmalardan da söz ediliyor ama 2002 yılından beri bu sorun çözülemedi. Doğru olan atıkları ayrı bir kanalla baraja girmeden yapılacak bir arıtmaya taşımak.”dedi. Gürer kaçak avcılığın önlenmesi içinde gerekli önlemlerin alınması gerektiğini ifade etti. Ülkemizde yaşanan terör olayları ve diğer bölge sorunlarına da değinen Gürer soruları da yanıtladı.

Toplantıya CHP Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi ile yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Avcılar derneğince ikram edilen arabaşı çorbası da birlikte içildi.




Editör: TE Bilişim