CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon üyesi Ömer Fethi GÜRER, CHP Nevşehir İl Başkanı Kâmil Gülmez ve Derinkuyu İlçe Başkanı Zeki Taşkesen ile Nevşehir ve Niğde'de köy ve kasabaları ziyaret etti.

Nevşehir Kaymaklı ve Suvermez ile Niğde Kayırlı'da vatandaşlarla buluşan Ömer Fethi Gürer, bölgede üretici çiftçi sorunları nedeni ile ekim yapılamayacak noktaya gelindiğini belirterek yanlış tarım politikaları nedeni ile sıkıntıların artığını,  Nevşehir ve Niğde illerinde tarıma dayalı üretim sanayisi olmadığını ve entegre tesislerin kurulmadığını ifade ederek üretici kooperatifleşme ya da birlik oluşturma noktasında da olmadığından ürettiği değer bulmuyor, bölgede patates bu yılda üreticiyi mağdur etti dedi.    
               

Ömer Fethi Gürer Anayasa Referandumu ile ilgili bilgi de verdi ve 18 maddenin önemine dikkat çekti.

Gürer konuşmasına şöyle devam etti “Önerdiklerini savunamayanlar hakaret edip ayrıştırıcı dil kullanıyor çünkü 18 maddeyi vatandaş okuduğunda direk hayır diyor, onun için maddeler ile konuşmak yerine saptırıcı ifadelerle kafa karıştırmaya çalışıyorlar” dedi. Gürer maddeler ile örnekler verdi. Önerilen düzenlemede Başbakanın ve Bakanlar kurulunun ortadan kalktığını, güven oyu gerekmediği gibi gensoru ile de bakanın düşmediğine dikkat çeken Ömer Fethi Gürer, partili Cumhurbaşkanı ama tarafsızlık yemini edecek, sabah partisi İl Başkanı öğlen Valiyi arayacak talimat verecek, memleket ne hale gelecek?  Bu tek adam tek parti rejimi değil de nedir? Bu düzenleme ile bakanlıkların kurulması, kaldırılması, görevleri ve yetkileri ile teşkilat yapısı ile merkez ve taşra teşkilatları kurulması Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile düzenleniyor. Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı yardımcısı ile bakanları atayacak ve görevlerine son verecek, Cumhurbaşkanı seçildikten sonra bir veya daha fazla Cumhurbaşkanı yardımcısı atayabilecek. Meclise karşı sorumluluğu yok, bakanlarını kendisi seçiyor, görevden alınamıyor, yüksek yargı üyelerini seçiyor. Getirmeye çalıştıkları sistemin cumhurbaşkanlığı ile yönetilen sistemle uzaktan yakından alakası yoktur. Savundukları sistem, Türk tipi Cumhurbaşkanlığı değil Osmanlı zamanındaki meşruti monarşidir. Mesela AKP içinden bir kişi başkanlık seçimini kazandı ama meclis seçimine 1 yıl var diyelim. Bu 1 yıl içinde de seçmen, başkanın uygulamalarını hiç beğenmedi ve 1 yıl sonraki seçimlerde AKP iktidar olamadı. Sonuç? Yasama ve yürütme farklı partilerde olacak ve tıpkı parlamenter sistemdeki çatışma yaşanacak. AKP bunu istemiyor. Yasama ve yürütmeyi aynı gün seçelim ki ikisini de ele geçirelim böylece başkan tamamen özgür olsun istiyorlar. Bu kurnazlık değil de nedir? Bu ülkeyi bataklığa sürüklemektir “dedi.

 
Editör: TE Bilişim