CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde-Nevşehir yolunun Ağacaşar köyü geçişinde sık sık meydana gelen ölümlü trafik kazalarını Meclis gündemine taşıdı. Ömer Fethi Gürer’in konuyla ilgili soru önergesini yanıtlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bahsi geçen yolun bitümlü sıcak karışım olarak düzenleneceğini açıkladı. 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, önergesinde Niğde ve Nevşehir arasındaki ana bağlantı yolu üzerinde bulunun Ağacaşar köyü geçişinde sık sık ölümle sonuçlanan trafik kazalarının meydana geldiğini belirterek, “Yolda gerekli önlemlerin alınarak düzenleme yapılması düşünülmekte midir?” şeklinde soru yöneltti. 

Bakan Ahmet Arslan, “Niğde Nevşehir devlet yolunun Ağcaşar Köyü mevkiinde sathi kaplamalı bölünmüş yolun 2017 yılında gerekli üstyapı iyileştirmeleri yapılarak trafiğe açılmıştır. Ayrıca ilgili yolun yatay ve düşey trafik işaretlemeleri karayolları standartlarında ve eksiksiz bulunmaktadır” açıklamasında bulundu. 

Bakan Arslan, söz konusu yolun; Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) olarak yapılmasının planlandığını da belirterek, “BSK üstyapı çalışmaları ile birlikte yolun fiziki ve geometrik standartları en üst düzeye çıkarılacaktır” ifadesini kullandı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Nevşehir yolu üzerinde, Ağcaşar köyünün bulunduğu alanda, trafik akışı nedeni ile  alt geçit geçişinin sağlanmasının gerektiğini belirtti .

​ 

Editör: TE Bilişim