Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Karatlı’yı ziyaret etti. Üç ayrı kahvede vatandaşlarla sohbet toplantısı yaptı.

 

Karatlılarla buluşan Ömer Fethi Gürer, depodaki patates için zamanın daraldığını ve hükümetin patates için çözüm üretmesi gerektiğini söyledi. Depoda kalan patatesin, maliyetinin  altında bir fiyat ile dahi alıcı bulamadığına değinen Gürer,” Üretici üretiyor ama pazarlama aşamasında ürün rekoltesi yüksek olduğunda her zaman aynı sorunları yaşıyor. Niğde için kalıcı çözüm, patates ile ilgili bütünleşmiş bir tesisin bölgede yapılmasıdır ancak kısa vadede depoda ürünün çimlenmesi ve çürümesi yaklaşmaktadır. Hükümet derhal ve acil olarak sorunu giderecek çözüm üretmelidir. Yurt  dışı satımı olmaz ise  yurt içinde hükümet  patatesin tüketimi için bir yol bulmalıdır.”dedi. Patatesi, 60 kuruş maliyetine karşılık, 30-40 kuruşa tüccarın almadığına dikkat çeken Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  “Vatandaş pazarda patatesi 2-3 lira gibi bir değer ile almak zorunda kalırken üretici ürününü değerinde satamamaktadır. Bunun yolu aracısız satışın kanallarını açmaktır. Depoda ürün için zaman daralmaktadır. Kısa vadeli çözüm, belediyeleri de devreye sokarak patatesi maliyete yakın bir bedelle vatandaşa ulaştırmak olabilir.”dedi.

KARATLI TARİHİ DOKUSU ÇOK ZENGİN

    Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde’ye 35 Km. uzaklıktaki Karatlı bölgesinin tarihi dokusunun zenginliğine de dikkat çekti. Yaptığı konuşmada turizmden hiç pay alamayan bölgenin tanınması ile tarım kadar getiri sağlayacak özellikleri olduğunu anımsattı. Niğde Kapadokya’nın Başkenti kitabında Karatlı ile ilgili detay bilgilere yer verdiğini İfade eden Ömer Fethi Gürer, ayrıca Kültür ve Turizm Bakanı’na yanıtlaması için yazılı soru önergesi vereceğini ve bölgeye ilgi yaratılmasını isteyeceğini ifade etti.  Gürer şöyle dedi: “Karatlı Kasabamızda Hitit, Roma, Bizans döneminin izlerini taşıyan yerler vardır. Yerinde gidip gördüm.  Ne yazık ki define avcıları bölgede önemli zarar vermiş.  Ayrıca bölgede açık hava müzesi olacak kadar tarihsel eserler bulunmaktadır.   Karatlı Kasabasında  24.01. 1991  tarih, 947 sayılı karar ve  30.03.2007 tarih ve 1097  sayılı karar ile  II derece Arkeolojik SİT Alanı ilan edilen Kuş Kayası Mezarlığı, Tatarlar Mezarlığı olarak tanımlanan  24.01. 1991 tarih,  947 sayılı karar ile   Arkeolojik  Sit Alanı olarak tescillenen alan, Kasabanın  güney batısında yer alan vadide  on beş kaya mezar ki birisi iki katlı olan yer, yer altı şehri, ipek yolunun izlerini taşıyan alan, hepside birbirinden önemli  kalıntıların bulunduğu yerlerdir. Bu alanlarda bilimsel çalışmalarla Karatlı’nın geleceği değişir ”dedi.



Editör: TE Bilişim