CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Anayasa Değişikliği teklifi ile TBMM’de 550 olan milletvekili sayısının 600’e çıkarılacak olmasının vatandaşa maliyetinin 400 milyon TL olduğunu belirterek, “50 yeni milletvekili yerine 15 bin kişiye devlette iş olanağı sağlanabilir” dedi.

Cumhuriyeti Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili ve Kamu İktisadi Teşekkülleri (KİT) Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, Anayasa Değişikliği teklifi ile milletvekilliği sayısının 600’e çıkarılacak olmasını eleştirdi. Anayasa Değişikliği teklifinde TBMM’de 50 yeni milletvekili ile birlikte milletvekili sayısının 600’e çıkarılmasının düşünüldüğünü anımsatan Gürer,” Bakanlar ve sayısının ne olacağı belli olmayan başkan yardımcılarıyla bu sayı 100’ü bulabilir. Bunun vatandaşa maliyeti 400 milyon TL’dir” dedi.

CHP Milletvekili Gürer, bu parayla vatandaşın birçok ihtiyacının karşılanabileceğini belirterek konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu parayla kamuda taşeronlara kadro verilebilir. Bu parayla iş cinayetlerinin önlenebilmesi için denetim yapacak 2 bin iş müfettişi istihdam edilebilir. Bu parayla emeklilere zam yapılabilir. Bu parayla primlerini ödemiş ancak yaşa takılmış, iş bulamayan 400 bin kişi emekli edilebilir. Bu parayla yurttaşlarımız tarafından ödenen muayene katılım payları ödenebilir, ilaç katılım payları ödenebilir. Bu parayla işsizliği azaltmak için kamuya 15 bin yeni personel alınabilir, 15 bin kişiye devlette iş olanağı yaratılabilir. Bu parayla 40 adet hastane yapılabilir. Hâl böyleyken bu milletin vergilerini daha doğru alanlarda millete hizmet için kullanılması daha uygun olmaz mı? Referandumda "hayır" ülkemizin hayrınadır…”dedi.

Editör: TE Bilişim