Niğde Tarım Fuarının açılışı yapıldı. Bir çok protokol üyesi konuşma yaptı. Ak Parti Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu,  Erdoğan Özegen ve CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer de konuştu. Ancak en ilginç konuşmayı Erdoğan Özegen yaptı.

Haber-Yorum: Selim GÖKEL

 Erdoğan Özegen, IPARD kapsamında Niğde’nin olmamasını Tarım Bakanlığı Bürokratlarını sorumlu tutarak  iktidar milletvekilinden beklenmeyen şekilde eleştirdi.

IPARD hakkında kısa bilgi vermekte fayda var.  Avrupa Birliği tarafından birliğe aday ülkeler için uygulanan "Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı kısa adı  IPARD  2007 yılında oluşturuldu. IPARD kapsamında Konya, Malatya, Trabzon, Bursa , Mersin  gibi gelişmiş illerle birlikte Aksaray, Nevşehir gibi  42 ilde uygulanıyor.

Özetle amacı, kırsal alanların sürdürülebilir kalkınmasına  destek olmak. Gıda, Tarım ve Hayvancılık ayrıca yenilenebilir enerji alanında bütün sektörlere %70’e varan hibe ve vergi muafiyeti sağlanıyor. Uygulanan illerin ekonomisine katkısı çok büyük.  Çok yüksek oranlarda yatırım ve istihdam sağlanıyor.

Bu konuda bir çok haber yaptık. (Aşağıda lüften Tıklayın)

Dün ne oldu…

22. Dönem ve şimdi  26. Dönem Ak Parti’den Milletvekili olan Erdoğan Özegen, Niğde Tarım Fuarının açılışında yaptığı konuşmada; "Burada Tarım Bakanlığımızın bürokratları var. Tarım Bakanlığı’ndan, Ankara’dan sadece bu açılışlara gelirken rakamlara bakıldığı gibi değil bu işler. Niğde’nin maalesef IPARD kapsamında olmaması bir ayıptır. Bu bölgenin tamamı bütün iller, çevre iller hepsi IPARD’da… Niğde yok! Şimdi şunu diyebilirsiniz sizin partiniz iktidarda. Fakat bu işlerin mutfağını bürokratlarımız yapar. Bunu suçlamak için söylemiyorum. Allah Aşkına bakmadılar mı rakamlara, Aksaray, Karaman, Konya, Nevşehir IPARD’da olacak, Niğde olmayacak. Ben değerli bürokratlarımıza şunu söylüyorum. Bunu mutlaka… Ha şimdi onlar şunu söyleyebilirler.  Evet Niğde IPARD’da yok ama Kırsal Kalkınma Desteklemeleri ile Niğde’yi destekliyoruz diyebilirler… Eyvallah…”

Tamam da… 

IPARD’ın Niğde’de olmamasının sebebi  bakanlık bürokratlarından mı kaynaklanıyor… Bürokratları suçlamak hedef şaşırtmak değil mi? Kolaycılık değil mi? Siyaset-çi ne için var…  Bürokrat nasıl çalışır, çalıştırılır?

IPARD'ın Niğde'de olmaması bir ayıp ise... Bu ayıp kimin? 


IPARD 2007 oluşturuldu.  Niğde hep iktidardaki  Ak Parti’ye bu güne kadar  8 ayrı kere milletvekili verdi. Bizler yazmasak, Doğan Şafak soru önergeleri vermese IPARD’dan kimsenin haberi yoktu. 8 yıl sonra, bugün adama  “Günaydın” demezler mi?…

Bir başka konu ise…

Erdoğan Özegen’in IPARD konusundaki  alkış alan! restini… Alpaslan Kavaklıoğlu gördü ve cevap vermek durumunda kaldı.

Kavaklıoğlu açılış konuşmasının son bölümünde, aynı  partiden iki dönem milletvekili olan Özegen’e cevap verdi. Kavaklıoğlu; IPARD  bir AB projesi. Kriterlerini biz belirmiyoruz, onlar belirliyor. Parametrelerini biz belirlemiyoruz  zaten o yüzden bizim ilimiz nasıl olmuş ise, zamanında girmemiş. Sonradan çok uğraştık ama parametrelerini biz belirlemediğimiz için olmadı. Fakat onu bir şekilde biz Kırsal Kalkınmayı Destek projeleri ile gidermeye çalıştık ama bir takım, indirimlerden istifade edemedik. Fakat seçim beyannamemiz de var. Sayın Başbakanımızın da sözü var. IPARD kapsamında olmayan iller aynı IPARD kapsamında imiş gibi aynı indirimlerden istifade edecek inşallah…” dedi.

Yukarıda izlediniz 2 dakikalık video görüntüsü Niğde siyasetinin nasıl gelişeceği, nasıl yol yöntemle ilerleyeceği  konusunda fikir veriyor. Bu video için sayfalar dolusu yazı yazılır… Ama daha  dün bir, bugün iki...


İLGİLİ HABERLERİMİZ İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKLERE TIKLAYIN...

Niğde İPARD Programına alınacak mı?

Niğde Yine Yok!... İddialar İlginç!..

Doğan Şafak'ın Soru Önergesi

SODES Tamam Sıra IPARD' da mı?

 

Editör: TE Bilişim