7 Haziran 2015’de yapılacak olan genel seçimler için AK Parti’den Niğde Milletvekili Aday Adayı olan Fırat Gülgen, düzenlediği basın toplantısıyla Niğde için proje ve çalışmalarından bahsetti. Gülgen; “Yeni Türkiye’de, Niğde yerini alacaktır!” dedi.
 
Seçimler yaklaştıkça siyasi atmosfer ısınmaya, aday adayları kendilerini ifade etmeye başlıyor. Medya ve Tarım sektörünün lider kuruluşu Calinos Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Gülgen, 150 milyon TL yatırımının bulunduğu Niğde’den AK Parti Milletvekili Aday Adayı oldu.

Siyasete ilk kez girdiğini ama ihracat, tarım alanında uzman olduğunu ifade eden Gülgen, Niğde’ye yatırımcıları getireceğini ifade etti.

Tarım, Enerji ve Maden; Niğde’nin Kurtuluşu!

Niğde’de büyük işler başarmak için geldiğini ve sahibi olduğu tüm işletmelerin yıllarca yıllık birikimini Niğde’ye aktararak 200 kişiyi doğrudan, 1000 bin kişiye ise dolaylı istihdam sağladığını ifade eden Gülgen, Niğde için 3 kurtuluş formülü olduğunu ifade etti.

Gülgen; “Bunlardan ilki tarım. Tarım ve hayvancılık konusunda Niğde, milyarca dolarlık yatırım yapılabilecek ve verim alınabilecek bir coğrafya! Bizler bu yatırımı yapıyor ve rantabıl olarak işletiyorsak, elbette gerek Türkiye’den gerekse yurt dışından birçok yatırımcı Niğde’de bu yatırımları yapacaktır. Yatırımcıların Niğde’ye gelmesi noktasında tüm kolaylığı sağlayacak ve onları Niğde’ye çekeceğiz!

Diğer formül enerji. Özellikle yenilenebilir enerji noktasında Niğde oldukça büyük bir potansiyele sahip. Niğde’de 2000 megavatlık güneş enerjisi üretilebilir. Bu eksende Niğde’yi tarım ve enerji merkezi üstü haline getireceğiz. Bu konuda gerekli bağlantılarımız kuruldu, umarım Niğde, bu unvanı yakalayacaktır.

Son kurtuluş formülü ise madencilik! Yer altı kaynakları noktasında oldukça büyük bir potansiyele sahip olmasına rağmen, özel sektör ve kamusal yatırımlar oldukça sınırlı. Eğer siyasi mekanizma Niğde’de madencilik sektörüne el atarsa Niğde’nin başaramayacağı iş yoktur. İşte biz bu 3 eksende Niğde’nin önünü açmak istiyoruz!

Niğde’yi Temsil Etmek İçin…

Milletvekilinin asli görevinin yasama faaliyeti olduğunu ama bir o kadar da güçlü lobi çalışması yürütmesi gerektiğini ifade eden Fırat Gülgen; “Hiç kuşkusuz Niğde’den birkaç kişiyi istihdam etmek oldukça önemli ama asıl önemli olan binlerce kişiyi istihdam edebilecek yatırımların gelmesi gerek. Bu eksende Niğde’nin ciddi anlamda temsil edilmeye, Niğde için çalışılmaya ihtiyacı vardır. Bu yüzden siyasete, Niğde’ye ufuk katmak, Yeni Türkiye’de hak ettiği yeri alması için giriyoruz!
 
Milletvekili Maaşını Bağışlayacak

Fırat Gülgen, seçim çalışmalarının startını verdiği basın toplantısında “Bugün bir gerçekliği görmek gerekiyor. Şahsımın ne paraya ihtiyacı vardır ne de makama! Buradan deklare ediyorum eğer milletvekili olursam alacağım maaşın son kuruşuna kadar kız çocuklarının okutulması için harcayacağım. Makam içinde aynısı! Ama dediğim gibi Niğde’yi temsil etmek, Niğde’ye hak ettiği yatırımların kazanılması için milletvekili adayıyım. Teşkilatımız ve Sayın Başbakanımız bu noktada bizlere güvenirse, güvenini boşa çıkarmayacağım” dedi.

Gülgen, önümüzdeki günlerde siyasi çalışmaları noktasında gereken çalışmaları yürüteceğini ifade ederek, "Niğde için hayırlı olsun." dedi.

Fırat Gülgen Kimdir?
1972 yılında İstanbul’da doğan Fırat Gülgen, ilk, orta ve lise yaşamını İstanbul’da okuyarak, 1990 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ne girdi.

Sivil toplum kuruluşları ve öğrenci kulüpleri ile bir çok ulusal ve uluslararası projeye imza attı. Eğitim hayatını Amerika’da devam eden Gülgen burada Finans Masteri yaparak, ticarete atıldı. Kurduğu dağıtım pazarlama şirketi ile, uluslar arası film ve dizi pazarlama işine giren Gülgen, Türkiye’de faaliyet göstermeye Türk film ve dizilerini Ortadoğu başta olmak üzere 65 ülkeye pazarlamaya başladı. Türkiye'de dizi ve film ihracatı sektörünün öncüsü olmuştur.

2008 yılında tarım sektörüne giren Fırat Gülgen Niğde Emen Ovası’nda çölü vahaya çevirerek 150 milyon TL yatırım yaparak Türkiye’nin en büyük hayvan çiftliklerinden birisini kurdu.

Evli ve 1 kız, 1 erkek 2 çocuk babası olan Gülgen, siyasi hayatına AK Parti’den Niğde Milletvekili Aday Adayı olarak devam etmektedir.


 
Editör: TE Bilişim