Niğde Milletvekilliği için Ak Parti'den aday adayı olan Gülçin Güç Yaşar, yaptığı açıklamada, neden aday olduğunu, Milletvekili olması halinde Niğde için neler yapacağını anlatan bir basın açıklaması yaptı. 

Gülçin Yaşar açıklamasında; 7 haziran 2015 tarihinde yapılacak 25. Dönem milletvekilliği genel seçimlerinde , ülkemde demokrasiyi ve istikrarı yeniden tesis eden , Türkiye’yi  yeniden küresel bir güç haline getiren AK partiden milletvekilliği adayı olmak için yola çıktım.

İLKELERİM
Siyasetin enerjisi ,  halkın içinde olmaktan , halkla birlikte siyaset yapmaktan geliyor. Halka ve hakka hizmet ilkeli ve ahlaklı bir siyasetle mümkündür. Çıktığım bu yolda bu ilkelere bağlı kalacağım.

Yurdumuzda 2003 yılından itibaren büyük bir kalkınma hamlesi başlamıştır. Niğde’miz bu kalkınma hamlesinden halkımızın arzu ettiği oranda istifade edememiştir . Niğde de yaşayan , şehrin sorunlarını yakından takip eden ve bilen biri olarak Niğde’nin önündeki engelleri kaldırmak için tüm gayretimi sarf edeceğim.

ŞEHRİM 
Ülkemizin ve şehrimizin en önemli sorunlarından biride kadına şiddet  ve  kadın istihdamıdır. Kadının kendi ayakları üzerinde durabilmesi sadece ekonomik özgürlük anlamına gelmiyor. Aynı zamanda kadının sosyal hayatta da söz sahibi olmalıdır . Kadına yönelik şiddetin önüne geçilebilmesi için kadının üretiyor ve kendi ayakları üzerinde durabiliyor olması gerekir. Şehrimizdeki kadın istihdamının artması öncelikli hedeflerimden biri olacaktır.

Kurslar, seminerler düzenlenip, şehrimizde açılacak yeni iş yerlerinde kadınların çalışma alanları genişletilecektir. Kadınların sesi olacağım.

PROJELERİM
Niğde ekonomisinin lokomotifi tarımdır. Fakat tarıma dayalı bir sanayimiz bulunmamaktadır. Tarım ürünlerinin işlenebileceği tesis eksikliğinden dolayı çiftçimiz ürünlerini istenen düzeyde değerlendirememektedir. Tarımsal arazilerin toplulaştırılması, elektrik dağıtım şirketiyle ilgili sorunlar , kuyu ruhsatlarının kapalı olması gibi  sorunların da  yakından takipçisi olacağım.

Şehrimiz doğa turizmi , termal turizm, tarih ve kültür turizmi konularında çok zengin olmasına rağmen proje eksikliğinden yeterince turist çekememektedir.

Şehrimizi marka şehre dönüştürecek , havaalanı , tıp fakültesi, yüksek hızlı tren gibi projelerin de yakın takipçisi olacağım.

Halkımız beni bu göreve layık gördüğü andan itibaren dikkat çektiğim bu konuların çözümü için uğraşacağım. Allah yar ve yardımcımız olsun"dedi. 



Editör: TE Bilişim