Niğde Milletvekillerinden eski Devlet Bakanı Akın Gönen AKP'den Niğde Milletvekilliği Aday Adaylığını Niğde AKP il binasında kalabalık bir partili topluluğu altında açıkladı.
 
Niğde'nin silkelenmeye ihtiyacının olduğunu ve yatırımların kaldığı yerden devam edeceği müjdesini verdi. Bugüne kadar Niğde'ye hiçbir çivi dahi çakılmadığını belirtilen Gönen" benim davam kavgam Aksaray'la değil, Nevşehir'le değil, Kayseri, Adana ve Konya ile. Çünkü bu bahsettiğimiz iller yatırım bazında istenilen yatırımları fazlasıyla aldığını ama güzel Niğde'mizin bu yatırımlardan faydalanamadığını belirtti.
 
Gönen " Niğde'nin kayseri Konya ve Adana arasında sıkışıp kaldığını mevcut olan büyük yatırımlarında Niğde'de ya kapandığını yada kapanma aşamasına geldiğini belirterek, benim kimseyle küslüğüm dargınlığım olamaz ben memleket aşığı bir insanım, bu yaştan sonra Akın Gönen değil yeni nesillerin gelmesini beklediğini fakat bürokrasi tecrübesi olmayan arkadaşlarımızın Ankara'da boğulduğunu Niğde için hiç birşey veremediklerini hepimiz dikkatle izlemekteyiz” dedi.
 
 Gönen, Niğde bıraktığım gibi aynen kaldı, bunu hepimiz yakından görmekteyiz. Niğde'mizin daha güzel seviyelerde yatırım alması ve cazibe merkezi haline gelmesi için tekrar aday oldum, 10 yıl önce başlatılan otoban, ecemiş çayı, havaalanı projelerinin ivedilikle hayata geçirilmesine çalışacağını bunlara yeni projelerinde ekleneceğini belirterek organize sanayi bölgelerinde issiz vatandaşlarımıza yeni iş sahaları istihdamı yaratacaklarını Niğde üniversitesinin yeni fakülte bölümlerinin açılacağını sağlık alanında da Niğde'ye Tıp Fakültesi bölümününde kazandırılacağını söyledi. Niğde üniversitemizin öğrenci sayısının düşmesine değil aksine yükselttirilmesine çalışacağını söyledi.
 
Gönen "İnşallah hükümet desteğinide arkamıza alarak 80'li ve 90'lı yılların özlemine tekrar ivme kazandıracağız." dedi.

 
İl Binasında AKP'ye katılım töreninde söz alan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ise yaptığı açıklamada " Bürokraside deneyimli dürüst siyasetçi kimliğiyle tanınan Akın Gönen'in partilerinden aday adayı olmasından tüm teşkilatlar olarak son derece mutlu olduklarını belirterek sayın bakanımızın geçmişteki tecrübelerinden faydalanarak yerel yönetimler olarak ahenk içerisinde çalışıp Niğde'nin bugüne kadar geri kalmış maküs tlihini yeneceğimize yürekten inandıklarını" belirtti. Ayrıca AKP'ye katılım töreninde söz alan AKP İl Başkan Vekili İdris Bayram " kısa konuşmasında Akın Gönin'in yerinde bir kazanım olduğunu belirtti.

 
Eski bakan Gönen, Niğde'de gezdiği bütün ilçe belde ve köylerde büyük ilgi görmektedir. Halkın geçmişte yaşadığı yatırım özlemlerine az kaldığını belirten bölge halkı tekrar yatırım yarışına Niğde'nin katılacağını belirttiler. Akın Gönen'in Niğde için bir kazanım olduğunu belirten vatandaşlar bu bu defa çok  iyi akıllı hareket edeceklerini belirterek gece gündüz çalışmak için hepimiz birbirimize söz verdik. Bürokrasi tecrübesi olan insanlara ihtiyaç olduğunu belirten vatandaşlar AKP genel Başkanı Tayyip Erdoğan'dan da Niğde'nin bu defa aday sıralamasında akıllı davranacağını umut ediyoruz ve bekliyoruz dediler.

 
Akın Gönen'in Niğde için yaptığı çalışmaların Ankara'da bile rağbet gördüğünü belirten vatandaşlar " bizler son dönemlerde sahipsiz kaldık. Bizleri temsil edenlerden hiçbir fayda görmedik. Niğdemiz öksüz çocuk gibi geri kaldı. Niğdemizin bir sirkelenmeye ihtiyacı vardır. Buda sayın eski bakanımız Akın Gönen'le beraber olacağı düşüncesindeyiz var gücümüzle arkasındayız” dediler.
 
 
 
Editör: TE Bilişim