Doğan Şafak göletleri sordu, Eroğlu söz verdi

“Göletler 1000 günde bitecek”

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak,  Niğde’nin gölet projelerini parlamento gündemine taşıdı.

Şafak, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanıtlaması istemiyle,  TBMM Başkanlığı’na verdiği soru vermişti. 

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERİMİZ İÇİN TIKLAYIN..



Şafak,  verdiği soru önergesinde ; 

” Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Göl-Su 1000 Günde 1000 Gölet Projesi” kapsamında;

  1- Niğde Merkez Hançerli Göleti ve Sulaması ile Çiftlik Azatlı Göleti ve Sulaması Projelerinin inşaat ihalesi ne zaman yapılacaktır?

 

  2- “Bor Klavuz Göleti ve Sulaması, Merkez Kayırlı Göleti ve Sulaması, Çamardı Ören Göleti ve Sulaması, Ulukışla Handeresi Göleti ve Sulaması Projelerinin”, planlama ve projesi ne zaman bitecektir ve inşaat ihalesi ne zaman yapılacaktır?

 

    3- Niğde ili Gölet ve Sulama Projeleri çalışmaları doğrultusunda, “Göl-Su 1000 Günde 1000 Gölet Projesi” 1000’inci günün sonunda mı başlıyor, yoksa 1000 günün içinde bu projelerinin hepsi tamamlanacak mıdır?

” sorularını yöneltti.

Bakan Eroğlu ise yanıtında, Niğde Merkez Hançerli Göleti ve Sulaması ile Niğde Çiftlik Azalı Göleti ve Sulamasının planlama raporları ile proje yapımlarının 2011 yılında ihale edildiğini belirtti. Bu göletlerin planlama raporlarının tamamlandığını beliren Eroğlu, “Planlama raporları tamamlanan söz konusu göletlerin proje yapımları devam etmektedir. Proje yapımlarının tamamlanması ve tasdikini müteakip göletlerin inşaat ihalelerinin 2012 yılında yapılması planlanmaktadır.

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu şöyle dedi, “Niğde  Bor Klavuz Göleti ve Sulaması, Niğde-Çiftlik Kayırlı Göleti ve Sulaması, Niğde Çamardı Ören Göleti ve Sulaması ile Niğde- Ulukışla Handeresi Göleti ve Sulamasının planlama raporları ile proje yapımlarının ihalesi yapılmış olup, ihale süreci devam etmektedir. Bahse konu göletlerin inşaat ihalelerinin ise 2013 yılında yapılması planlamıştır ve Çalışmaların 1000 günün içinde tamamlanması hedeflenmiştir” dedi.

Şafak ise, göletler bitene kadar takipçi olacağını söyledi.

 


Editör: TE Bilişim