Deri Sanayicileri Derneği Başkanı Erdal Matraş zehirli ayakbabılar tartışmasının ardından geçtiğimiz günlerde Habertürk gazetesine bir röportaj vermişti. (Burada Tıklayın)

Erdal Martaş, Habertürk'deki röportajında ;  5. ve 6. teşvik bölgelerinde ayakkabı sanayii bölgeleri kurularak üretimi hızlandırmak istiyoruz. Önce bir pilot ilde bunu yapmak lazım, sonucunu görünce önü çok açık bir proje diye düşünüyorum" şeklinde konuşmuştu. 

Bor Karma Organize Sanayi Bölgesi 5. Teşvik bölgesinde yer alıyor. Bor'da Deri Sanayinin durumu biliniyor. Niğde Üniversitesi'nin Dericilik ve Moda Tasarım bölümleri mevcut...

Yani Pilot Bölge için Bor Karma OSB biçilmiş kaftan... 

Peki bu durumu fark eden kim?

Devlet Eski Bakanı Akın GÖNEN...

Akın Gönen, 
Deri Sanayicileri Derneği Başkanı Erdal Matraş'a bir mektup yazmış,

Bakın neler yazmış...


Sayın Erdal MATRAŞ

Deri Sanayicileri Derneği Başkanı ve

Matraş Deri Yönetim Kurulu Üyesi

                                                  İstanbul

 

 

 

Sayın Başkan;

Haber Türk gazetesinin 7 Aralık 2014 tarihli yayınının 10. Sahifesinde Sayın Meltem ERSOY imzası ile yayınlanan röportaj sebebiyle sizi rahatsız ediyorum.

Röportajı dikkatle okudum. Ayrıca firmanızın Ankara Tunalıhilmi mağazasının da müşterisi olarak ürünlerinizi uzun yıllar zevkle kullanıcısıyım, yani marka olarak sizleri iyi tanıyorum.

Röportajınızı, marka ciddiyetinizi ürünleriniz sebebiyle iyi bildiğim için ciddiye alarak bu satırları yazıyorum.

Röportajın ilk bölümünde “ayakkabıya gelen ek vergiye karşılık bir üretim yatırımı gelir mi?...” başlıklı soruya verdiğiniz cevap çok ilgimi çekti.

Cevabınızda “daha organize imalatlar planlanıyor. Teşvik sisteminden de yararlanan imalatlar olacak… 5. ve 6. teşvik bölgelerinde ayakkabı sanayi bölgeleri kurularak üretimi hızlandırmak istiyoruz. Kümelenme gibi, sanayi sitesi gibi düşünün… Önce bir pilot ilde bunu yapmak lazım, önü çok açık bir proje diye düşünüyorum” demişsiniz. 

Sayın başkan ben de aynen sizin gibi düşünerek yıllarca önce Niğde ili (Bor) da deri organize sitesi yapımını bakanlığım sırasında programa koydurdum temelini attırdım ve şu an da bu organize bölgesi faal haldedir. Daha sonra bu organize ikiye ayrılarak bir kısmı karma bir kısmı da deri ve deri sanayine ayrıldı. Şu anda iki bölümünde de sanayicimiz faal haldedir. Organize sanayi bölgesinin tam karşısına yine aynı dönemde hava alanı yapımını programa koydurarak temeli atıldı. Şu anda hava alanı inşaatı yaklaşık olarak yüzde kırka yakını tamamlanmış durumdadır.

Niğde ili 5. teşvik bölgesindedir.

Organize bölgesi hemen yatırıma hazır durumdadır. Ayrıca Deri Organize Sanayi bölgesinin eleman ihtiyacı için Niğde Üniversitesine bağlı olarak Bor ilçemizde Deri Teknolojisi (Bor Meslek Yüksek Okulu) bölümü mevcuttur. Ayrıca Yüksek Okulun Tekstil Teknolojisi ve Moda tasarımı bölümleri de ara eleman ihtiyacını karşılamaktadır.

Sayın başkan benim dedem de sizler gibi deri üreten ve zamanında Bor ahi teşkilatında dabakların başkanlığını yapan Alaattin Balçık isimli kişidir.

Sayın başkan ben hem dede den deri ve deri kokusunu bilen bir aile çocuğu ve aynı zamanda da bu sektörün ilçemi ve ilimi kalkındıracağı inancı ile bu entegre yatırımı yani alt yapıyı hazırladım. Hükümette 5. teşvik bölgesi olarak tescil etti. Pilot il olarak ilimi seçmenizi arzu ediyorum.

Yatırımları destekleyecek Vali, Rektör ve diğer yerel kadroda yatırım heyecanı ile dopdolu kişilerdir.

Şayet röportajdaki beyanınızı realize etmeyi düşünürseniz ben daha detaylı bilgi alışverişinde bulunmak ve tanışmak için bizzat görüşmeye de zevkle hazırım.

Bu vesile ile şimdiden 2015 yılının size, ailenize, camianıza saadetler ve başarılar getirmesini dilerim.           08. 12. 2014

                                                                                                                          Akın GÖNEN

                                                                                                             Devlet E. Bakanı ve

                                                                                                                         17 - 20. Dönem Niğde Millet Vekili




Editör: TE Bilişim