CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, “Cumhuriyet Halk Parti’li kadınlar olarak, laiklik, çağdaşlık, demokrasi bizim vazgeçilmezimizdir. yşegül’e atılan tekme laikliğe, özgürlüğe ve insan haklarına atılan tekmedir” dedi.

Köse, 15 Temmuz darbe girişiminde darbeci generali vurarak darbe girişiminin seyrini değiştiren Şehit Ömer Halisdemir’in mezarını ziyaret etmek için Niğde’ye geldi. Başkan Köse, ziyaret öncesi Türkiye genelinde eş zamanlı olarak yapılan basın açıklamasını Niğde CHP İl Başkanlığında kadınlarla birlikte yaptı. Basın açıklamasında CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Kadın Kolları Başkanı Nevriye Sayın ve kadın üyeler bulundu.

Köse, otobüste saldırıya uğrayan Ayşegül Terzi’nin yanında olduklarını Kadınların toplumda, eşit ve özgür bireyler olarak yaşamalarının önündeki her türlü engel, bizim mücadele alanları olacaklarını belirtti.

Basın açıklamasında konuşan Köse şunları söyledi: “Hayatımızın her alanına damgasını vuran, yaşam alanlarımızı daraltan otoriter zihniyet, toplumun demokratikleşemediği, hukukun sağlanamadığı bu ortamda, şiddetin yapısallaşmasının örneklerini her gün ayrı yerde, farklı biçimde kendini göstermektedir. Kadını her alanda esir alan bu anlayış, bu kez, otobüsün içerisinde kendini göstermiştir. 14 yıllık mevcut zihniyet, kadının özgürleşmesinin önünde en büyük engeldir. Cumhuriyet Halk Parti’li kadınlar olarak, laiklik, çağdaşlık, demokrasi bizim vazgeçilmezimizdir. Biz inançların ve fikir özgürlüklerinin siyasete alet edilmesine karşıyız. Biz Atatürk devrimlerinin uygulayıcısı ve savunucusu kadınlar olarak, kadın-erkek eşitliği temelinde mücadelemizi sürdürmeye, başı örtülü veya açık tüm kadınlarımızın haklarını, sonuna kadar aramaya kararlıyız. Kadınların toplumda, eşit ve özgür bireyler olarak yaşamalarının önündeki her türlü engel, bizim mücadele alanımız olacaktır. Ayşegül’e atılan tekme laikliğe, özgürlüğü, insan haklarına atılan tekmedir. Adalet önünde, hak arama yolunda yalnız değilsin Ayşegül. Biz kadın erkek eşitliğinin Laik, çağdaş ve demokratik bir toplumun en temel belirleyici unsuru olduğuna inanmaya ve mücadelesini vermeye devam edeceğiz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği gibi, kadınlar için özgürlük ve adalet Cumhuriyet Halk Partisi ile gelecek” diye konuştu.

Köse, basın açıklaması sonrası Çukurkuyu beldesine giderek Şehit Ömer Halisdemir’in mezarını ziyaret etti.


 
Editör: TE Bilişim