2014 yerel seçimleri yaklaştıkça MHP’nin seçim stratejileri belli oluyor. Niğde’de 18-25 yaş arası seçmen sayısının 14 binin üzerinde olması, Türkiye’de ise bu rakamın 10 milyonun üstünde olması, MHP’nin seçimlerin yeni ekseni olacak!

 

MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, yerel seçimlere 250 gün kala yapacakları temel seçim stratejileri hakkında yazılı bir açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirdi.

 

MHP İl Başkanı, Türkiye’de AKP iktidarına karşı vatansever gençlerin demokratik taleplerini sandıkta karşılaması durumunda AKP iktidarının sandıkta yıkılacağını ifade ederek, 2014 seçimlerinde gençlerin sandığa gitmesini önerdi.

 

MHP’li Er açıklamasında; “Niğde’de 2009 seçimlerinde bugün 18-25 yaş arası seçmenden bizim tespitlerimize göre sadece 2 bin – 2 bin 500’ü oy kullanmış. Demek oluyor ki 12 bin civarında ki seçmen ilk defa sandığa gidecek. Yine en son yerel seçimde 5 bin 692 farkla belediye başkanlığını kaybettik. Bizim temel seçim stratejilerimiz bu durumda gençliğin üzerinde olacaktır. Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin bu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada –“18 - 25 yaş grubu nüfusun yüzde 13'ünü temsil ediyor. Bir takım şiddet eylemlerine, marjinal grupların tahrikine kapılacağınız yerde sandığa gidin. 10 milyonu aşkın bir nüfustur bahsettiğim. 18 - 25 yaş grubu, Gezi Parkı'nda gazla, suyla muhatap olacağı yerde sandıkla muhatap olsa iktidarı yerle bir eder. İstendiğini de iktidar yapar. İlk seçimde bu kitlenin sandığa gitmesini bekliyorum. Buna da teşvik edeceğim. Çünkü bu demokratik gelenek ilk oy vermede oturursa, bundan sonra devam eder. Türkiye yanıyor adam sandığa gitmiyor, oyunu koruyamıyor. Böyle bir demokratik alışkanlık su ve gaza göre memleket için daha hayırlıdır.”- dedi. Bizde Niğde’de böyle bir demokratik gelenek yaratmak istiyoruz. Tüm seçmenleri ama özellikle gençleri sandığa davet ediyoruz. 30 Mart 2014’de Niğde’de yeniden 3 hilal bayrağı dalgalanacaktır. Bunun için gençlerimizin aklı selim davranması, sandığına ve vatanına sahip çıkması gerekir” dedi.

 

Seçimlerde ittifak tartışmasına kısa bir değerlendirme ile geçen Hakan Er, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin bu konudaki açıklamalarının net olduğunu ifade ederek, her seçim bölgesinde, milliyetçi, vatansever ve gerçek ülkücü adaylarla yola devam edeceklerini vurguladı.



Editör: TE Bilişim