Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Gençlik Kolları Başkanı Gafur Ateş, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişinin 43. Yıl dönümü nedeniyle bir anma mesajı yayınladı.

CHP Gençlik Kolları Başkanı Gafur Ateş açıklamasında; Bundan tam 43. yıl önce 6 Mayıs’ta Deniz, Yusuf ve Hüseyin'i asanlar, onların özlemini duydukları dünyadan korkuyorlardı gerçekte... Ve onlar darağacına tereddütsüzce yürürken biliyorlardı, davalarının sahipsiz kalmayacağını. Ve bugün onların bize bıraktıkları miras, üniversite sıralarında, sokaklarda yaşıyor.

6 Mayıs; Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın, geleceğe bir miras bırakmak, bugünün kuşaklarına bir direniş geleneği armağan etmek üzere yiğitçe darağacına yürüdükleri gündür. Aradan uzun yıllar geçti. Ne var ki, Türkiye halkı ve gençliği, Deniz’in darağacının önünde mücadele haykırışını unutmadı ve unutturmayacak. Denizler hakkında idam fermanı çıkaranlar böylelikle halkın iradesini teslim almayı, gençlerin, işçi ve emekçilerin kurtuluş umudunu boğmayı planlıyorlardı. Fakat yanıldılar! İdam sehpasına başları dik tereddütsüzce yürüyen Denizler, Halk’a inancın ve bağlılığın, yozlaşmış düzene baş eğmemenin sembolü oldular. Bunun için cellatlar işçi ve emekçi halkın belleğinde lanetlenip mezara gömülürken, Denizler kalbinin en özel köşesinde yaşamaya devam ediyor.
Denizler, emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı savaş çağrısıdır. Bunun için emperyalizm ve işbirlikçileriyle uzlaşanlara bizim Denizler’de yer yoktur. Denizler, halka zulüm edenlerin düzenine karşı kavga çağrısıdır. Bunun için bu gerici siyasal sistemin ve onun şu ya da bu temsilcisinin peşinden sürüklenenlerin bizim Denizler’de yeri yoktur. Bizler bugün CHP gençliği olarak Deniz Gezmiş ve mücadele arkadaşlarının mirasını omuzlamış durumdayız, bu gelenek yok edilemez, hafızalarımızdan silinemez gençlik gelecektir ve geleceği şekillendiren bizler olacağız. Deniz Gezmiş’in ’Biz devrimciliği Mustafa Kemal’den öğrendik’ sözünde bahsettiği gibi bizlerde mücadeleyi, vazgeçmemeyi, vatan sevgisini Önderimiz Atatürk’ten öğrendik, ‘gündüzlerinde sömürülmeyen, gecelerin de aç yatılmayan, ekmek, gül ve Hürriyet günlerini kurmak adına, bütün halkımızı bu onurlu mücadeleyi omuzlamaya ve bizlere destek olmaya çağırıyoruz. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan Ölümsüzdür.”dedi.




Editör: TE Bilişim