AK Parti Niğde Milletvekili Aday Adayı ve İş Adamı Fırat Gülgen, Niğde için çalışmaya devam ediyor. Tayvan’ın en büyüklerinden olan Tatung Company, şirketinin üst düzey yöneticilerini Niğde’ye getirerek yatırım sözü aldı.


Bugüne kadar yönetim kurulu başkanı olduğu Cıngıllı- Lebel bünyesinde Niğde’ye 150 milyon liralık yatırım yapan ve binlerce kişiye doğrudan ve dolaylı istihdam yaratan Fırat Gülgen, siyasete de hızlı girdi.

Geçtiğimiz Pazartesi günü düzenlediği basın toplantısı ile AK Parti’den Niğde Milletvekili Aday Adayı olduğunu ifade eden Gülgen, amacının Niğde’ye daha fazla yatırımcı gelmesi olduğunu ifade etmişti.

Bu kapsamda Tayvan’ın en büyük enerji ve teknoloji şirketlerinden Tatung Company şirketinin üst düzey yöneticilerini Niğde’ye getirerek, bir dizi temaslarda bulundurdu!

Tatung Company: “Niğde’de olmaktan Mutluyuz…”

12 farklı ülkede teknoloji anlamında devasa yatırımları olan, 1918 yılından beri başta Uzakdoğu olmak üzere Asya’da faaliyet gösteren ve Avrupa’da Çek Cumhuriyeti’nde kurulu teknoloji tesisleri olan Tatung Company dünya çapında 30 bin kişiyi istihdam ediyor, yıllık ciroları 4.5 milyar dolar. Niğde’de yenilenebilir enerji sektörü üzerine incelemelerde bulunmak için geldiklerini ifade ederek, Niğde’nin özellikle solar enerji alanında yatırım yapabileceklerini ifade ettiler.

Fırat Gülgen, gelen ziyaretçilerle ilgili olarak; “Yoğun çaba ve gayretlerimiz sonucu Tatung Company şirketini Niğde’ye getirmiş durumdayız. Dünyanın önde gelen bu firmanın Niğde’de yatırım yapmasını istiyoruz. Tayvan özellikle teknoloji ve enerji alanında ekonomi olarak dünyada saygınlığı olan bir ülke. Firma temsilcileri Türk Büyükelçiliği aracılığıyla ülkemizde yatırım yapmak istediler. Bizde bunu bilerek, Niğde’ye davet ettik. Özellikle Niğde’nin yenilenebilir enerji alanında ciddi yatırımlara ihtiyacı olduğunu biliyorduk. Bu eksende Niğde’de yenilenebilir enerji yatırımları için çaba sarf edeceğiz” dedi.

Artık Niğdeliyim…

7 Yıldır, Niğde ekonomisine artı değer kattığını ifade eden Gülgen, amacının daha fazla Niğdelinin istihdamı, daha gelişmiş Niğde olduğunu ifade ederek; “Siyaset bir vesiledir. Olalım yada olmayalım kurumumuzun Niğde sevdası bitmeyecektir. Niğde’ye yatırım yapmaya, yatırımcı getirmeye devam edeceğiz” dedi.

Önce Kadın ve Gençler…

Siyasetle birlikte Niğde’de istihdam artırma hedefini olduğunu vurgulayan Gülgen; “Yatırım yapılacak her sektörde öncelikli olarak kadın ve gençler istihdam edilecektir. Bu eksende teknoloji ve medya alanında gerçekleştirdiğimiz projeler ve buna bağlı çözüm ortaklıkları doğrultusunda, bilişim ve iletişim sektöründe Niğde’ye çağrı merkezi kazandırmak için gerekli görüşmeleri sağlayacağız. Bununla birlikte Niğde’nin turizm açısından tanıtımı için bir dizi çabalarımız olacak. Popüler dizi ve filmlerin Niğde’de çekilmesi için yapımcı firmalarla aktif bir ilişki kuracağız” dedi.

AK Parti İl Başkanlığı’ndan düzenlenen basın toplantısından sonra Tayvanlı iş adamlarıyla Fırat Gülgen, Ziraat Odası, Niğde Ticaret Sanayi Odası, Bor Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ederek, yapılacak yatırımların teknik detaylarını görüştüler.
Editör: TE Bilişim