Yıllardır Niğde'de görev yapan, Niğde Üniversitesinde görev yapıp, Niğde'de bir çok gazete ve  internet sitelerinde yazarlık yapan Niğde'nin kültür ve eğitimine katkıda bulunan Psikolog Yazar Fırat Ensari memleketi Mardinden aday oldu. 

Fırat Ensari geçtiğimiz gün Mardin Ak Parti İl Başkanlığına aday adaylığı için başvurusunu yaptı. 

FIRAT ENSARİ KİMDİR?

11.04.1969 tarihinde Mardin (Merkez)’ de doğdu. Anne tarafı da Mardin’in köklü ailelerinden MUNGAN ailesine mensup olan Fırat ENSARİ, ilkokulu Mardin Dumlupınar İlkokulu’nda, orta ve lise eğitimini Mardin Lisesi’nde tamamladı.

1989 yılında kazandığı Hacettepe Üniversitesi “Psikoloji” bölümünden 1993 yılında “Psikolog” ünvanı ile mezun oldu.

1996 yılında Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde “Uzman Psikolog” olarak göreve başladı ve öğretim görevliliğinde bulundu.

2001 yılında Niğde Üniversitesi Kamu Yönetimi Anabilim Dalında yüksek lisansını tamamlayarak “Kamu Yönetimi Bilim Uzmanı” ünvanını aldı.

2001 yılı itibariyle Niğde yerel ve bölgesel gazetelerinde (Niğde Haber, Gündem, Anadolu Haber, Hamle) ve Niğde Hasret, Niğde Haber İnternet, Borhaber.net, DefterK, Niğde Anadolu Haber internet sitelerinde günlük köşe yazarlığına başladı. Bugüne kadar 1500’ü geçkin makale ve köşe yazısı yayınlandı.

Niğde Gelişim Dergisi’nin kurucusu olurken Niğde Belediyesi’nce yayınlanan Dört Mevsim Dergisi’nin yayınlanmasında aktif rol oynadı.
Niğde Gazeteciler Birliği’nin kurucu üyeliği, disiplin kurulu başkanlığı ve genel sekreterliği görevlerinde bulundu.

Niğde Yazarlar ve Sanatçılar Birliği (YAZSANBİR) derneğinin 2011-2014 yılları arasında başkanlığını yürüttü. Aynı dönemde kurum faaliyeti içerisinde lise ve dengi okulları 5000 adet “Necip Fazıl KISAKÜREK” eserleri ile buluşturmak dahil bir çok projeye imza attı.

2012-2013 yılları arasında Niğde Polis Meslek Yüksekokulu’nca başlatılan “Kolluğun Zor Kullanma Uygulamaları” konulu çalışmanın birçok kademesinde ve Yürütme Kurulunda yer alarak çalıştay aşamalarına kadar getirilmesinde aktif rol oynadı.

1987 Referandum Çalışmalarında aktif siyaset içerisinde yer aldı.

1984 yılında Mardin Belediye Başkanı olan babası Ali İhsan ENSARİ’nin 1989 ve 1993 Yerel Seçimlerinde adayı olunan Anavatan Partisi’nin İl Genel Koordinatörlüğü görevinde bulundu.

Niğde ilinde “Özel Vuslat Anaokulu”, “Ensar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi” ile “Özel Vuslat Etüt-Eğitim Merkezi” nin kuruculuğunu yaparak eğitim sektörüne hizmet vermektedir lakin aile efradının Mardin’de sürekli ikamet etmesi dolayısıyla köklü bir Mardin sevdalısı olan ENSARİ memleketi ile yakın ilişkiler içinde oldu.

Aynı zamanda Siyaset Psikolojisi, İletişim, Motivasyon ve Liderlik konulu 40’ı geçkin konferans ve 25’e yakın TV programına imza atan Fırat ENSARİ evli olup, biri kız biri erkek olmak üzere 2 evlat babasıdır.

Editör: TE Bilişim