Niğde'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan haklarında dava açılan 7 sanık hakim karşısına çıktı. 

Niğde 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar yüksek lisans öğrencisi Gürkan K.,, ziraat mühendisi Selim Ö., komiser yardımcısı Uğur U., şube müdürleri Selami E. ve Seçkin K., polis memurları Şerif K., ve Durmuş O., ile avukatları hazır bulundu. 

Sanıklardan polis memuru Şerif K., savunmasında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock yüklü telefon hattının kendisine ait olduğunu belirterek, "ByLock programını kullanmadım, indirmedim. 8 aydır tutukluyum. Ailece maddi ve manevi sıkıntı çekiyoruz ve rahatsızlığım var. Suçlamaları kabul etmiyorum. Tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Sanıklardan öğrenci Gürkan K., ise bir tanığın kendisi hakkında, 'Doğudaki öğrenci evlerinin sorumlusu' olduğu iddiasıyla bulunduğunu belirterek, "Bunu kabul etmiyorum. Tanığın tekrar ifadesinin alınmasını istiyorum." diye konuştu.

Diğer sanıklar da telefonlarındaki ByLock programını kendilerinin yüklemediğini öne sürerek, tahliyelerini istedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, eksik evrakların tamamlanması için duruşmayı 30 Mayıs'a erteledi.
Editör: TE Bilişim