Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisinde 15 Temmuz Fethullahçı Terör Örgütü Darbesinin ardından  Fethullahçı Örgüte destek veren, yardım ve yataklık eden partililerin tespitine yönelik genel merkezler bünyesinde çalışmalar başladı. 

Haber Yorum; Selim GÖKEL

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı imzasıyla teşkilatlara gönderilen genelgede, “FETÖ/PDY ile bağlantısı bulunanları ve menfur darbe girişimine destek verenleri teşkilatımız içinde fitne ve dedikoduya izin vermeden ivedilikle arındırma çalışması yapın” denildi.



Bu konuda Parti Genel Merkezinde  komisyon kurulduğu  Niğde il merkezi ve ilçelerinde 17-25 sonrası bazı tasfilerin gerçekleştiği ancak yine  de kripto fetocular konusunda yeni çalışmaların yapıldığı bilgisi edinildi. .

****

MHP'de durum farklı değil, Devlet Bahçeli'nin öteden beri Fethullahçı örgüte uzak olduğu biliniyor. MHP Genel Başkan yardımcılırına yönelik kaset olayının da bu grup tarafından yapıldığı biliniyor. 

Bilindiği üzere 15 Temmuz Darbesi sonrasında MHP Kongre Çağrı Heyeti Başkanı MHP Eski Aksaray İl Başkanı Avukat Ayhan Erel gözaltına alınmış ve ardından serbest bırakılmıştı. Bu hafta da  Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Topçu'nun görevinden ayrılmasının Fethullaçı Örgütün yapılanmasının tasfiyesinin başladığı şeklinde yorumlanıyor. 

MHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Genel Merkez, İl, İlçe, Belde Parti yönetiminlerinde , Belediye Başkanı, İl ve Belediye Meclis üyelerinden oluşan yaklaşım 1300 kişilik bir Fethullahçı Örgüte yakınlığı ile bilinen kişilerin olduğu, çalışmaların tamamlanmasının ardından da bu kişilerin partiden uzaklaştırılacağı bilgisi edinildi. 

Bu konuda Niğde'de eski milletvekili, Milletvekili adayları, Belediye meclisi ve Parti yönetiminden kişiler de olduğu bilgisi edinilidi. 

15 Temmuz Darbe Girişiminin ardından, Kongre isteyen muhalif gruplardan Meral Akşener ve Fethullah Gülen ilişkisinin gündemde olması, MHP'den tasfiyelerin yapılması açısından  Devlet Bahçeli'nin elinin güçlendiği, Feto tasfiyesi adı altında kendisine muhalif bazı kişileri  de parti dışına itebileceği şeklinde yorumlanıyor. 

CHP'de ise, 17-25 sonrası gelişen olaylar ardından Fethullaçı Terör Örgütü konusu gerek Parti Genel Merkezinde gerekse il, ilçe parti yöneticileri ve milletvekillleri inandırıcı olmamıştı. Genel merkez yöneticleri ve İl Milletvekili adayları 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde Fethullaçıları destekleyen söylemleri seçim meydanlarında dillendirmişti.  15 Temmuz Darbesinin dehşeti, Ergenokon, Balyoz, İzmir Casusluk... gibi  davalardaki sır perdesinin aralanmasının ardından CHP tabanının Terör Örgütü konusundaki şüpheleri büyük ölçüde kalktı. Ancak parti de gizlenmiş FETOculara yönelik bir çalışma olup olmayacağı konusu ise hala şüpheli... 


 
Editör: TE Bilişim