Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan 13 Şubat 2014 saat 19.30 Kanal A televizyonunda yayınlanan Başkanlar programına konuk oldu.


Fatih Şahin'in sunuculuğunu yaptığı Başkanlar programında Niğde'ye dair soruları cevaplayan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, hizmete sunduğu projelerin yanı sıra gelecek dönem projelerini de açıkladı.


Çalışmalarımıza Hız Kazandırarak Devam Ediyoruz

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Niğde Belediye Başkanı olarak ve aday Belediye Başkanı olarak çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Belediye Başkan adayı olarak gündüz hem esnafımızı geziyoruz. Diğer taraftan akşamları da ev toplantılarımızı yaparak halkımızla vatandaşımızla buluşuyor ve onlara geçtiğimiz 5 yılda yaptığımız hizmetleri icraatları anlattığımız gibi önümüzdeki 5 yılda da yapacağımız hizmetleri anlatmanın gayreti içerisindeyiz" dedi.


Vatandaşımız Yaptığımız Hizmetlerden Memnun

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ; "Seçim çalışmaları bizim açımızdan ve AK Parti açısından gayet olumlu gidiyor. Vatandaşımızın, Niğde Belediyesi olarak yapmış olduğumuz hizmetlerin farkında olduğunu görüyoruz. Belediyeden genel olarak bir memnuniyetin olduğunu görüyoruz. Bu da bizim geçtiğimiz 5 yıl içerisinde ne kadar isabetli kararlar alarak, hizmetler yaparak vatandaşlarımızın yüzünü güldürdüğümüzün göstergesi. Bu tablo bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Önümüzdeki dönemde de Niğde'mize daha farklı projelerle hizmet etmenin gayreti içerisinde olacağız" şeklinde konuştu.


Yapılan Hizmetleri Herkes Görüyor

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Niğde'de insanlarımız, yapılan hizmetleri görüyor ve dolayısıyla Belediye hizmetlerinden memnuniyet üst seviyede bunu 30 Mart seçimlerinde sandığa yansıttığımız zaman neticeyi hep beraber göreceğiz. Sonuçta Niğde ili olarak Türkiye genelinde AK Partinin performansı ortada. Bu konuda yapılan anketlerde bir ipucu bir fikir veriyor" dedi.


Seçim Kaybetme Endişemiz Yok

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Bizim hedefimiz Niğde'de yüzde 51 ve üzerinde bir netice alarak seçimi kazanmak. Bizim seçimi kazanır mıyız, kazanmaz mıyız gibi bir endişemiz yok. 2009 yılında yüzde 40 oranla seçimi kazanmıştık. 2009 seçimlerinde Türkiye genelinde AK Partinin oylarında bir artış oldu. 2011 seçimlerinde Türkiye'de yüzde 50 çıkan bir sonuç var. 2011 yılında sandıktan çıkan oyun bizim 2014 yılında yerel seçimlerde almamızın görevimiz olduğunu düşünüyorum. Bu uğurda çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz. Her geçen gün tempomuz biraz daha yükselerek devam edecek" şeklinde konuştu.


Gönül Köprüleri Kurduk

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Vatandaşımız açısından kendisinin hal hatırının sorulması önemli. Bizde buna azami derecede gayret gösteriyoruz. Tabi vatandaşımızın hem iktidar partisi hem de iktidar partisinden seçilmiş bir Belediye Başkanı olarak Belediyemizden ve hükümetimizden talepleri var. Bu talepleri biz karşılamaya çalışıyoruz, karşılamaya devam ediyoruz. Karşılanması için gayret gösteriyoruz. Aynı şekilde Milletvekillerimizle, teşkilatımızla, sivil toplum örgütlerimizle, bunun yanında başta Sayın Valimiz olmak üzere bürokratlarımızla ilimizin taleplerini karşılama noktasında seferberlik anlayışı içerisinde hep beraber çalışıyoruz. 2014 ve 2019 yıllı Niğde'miz açısından altın 5 yıl olarak değerlendirebiliriz. Bunun da böyle olduğunu 2014 seçimlerinden sonra koyulacağımız yolda, 2019 yılı sonuna kadar ki süreçte nerden nereye geldiğimizi hep beraber göreceğiz" dedi.


5 Yılda Niğde'nin Çehresi Değişti

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "5 yıl önce Niğde'mizde alt yapıda içme suyu, kanalizasyon, hem de çöplerimizin vahşi depolanmasıyla ilgili ciddi sıkıntılar vardı. Bunların yanı sıra Niğde'mizde kaldırımlarımız, bordürlerimiz, yollarımız bozuktu. 5 yıl önce asfaltlı yol yoktu. Kilitli taşlarla yapılmış ve büyük oranda tahrip olmuş köy görünümünde bir yapı vardı. Biz bu sorunların tamamını giderdik" dedi.


Niğde'mizde 20 Milyonluk Değil 120 Milyonluk Yatırım Yaptık

5 yıl önce Niğde Belediyesinin 1 yılda yatırıma ayırdığı pay 4 milyon TL iken. Biz o sistemin dışına çıkarak 5 yılda 120 milyon TL değerinde yatırım yaptık, hizmet ürettik. Kaynaklarımızı, gelirlerimizi artırdık. Hükümetimizden ciddi destekler aldık. Niğde'mizde 20 milyonluk değil 120 milyonluk yatırım yaptık" şeklinde konuştu.


5 Yıl Önce Sorunlarını Aşamamış Bir Niğde Vardı

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "5 Yıl önce kanalizasyonu, arıtma tesisi, içme suyu, çalışmayan bir Niğde'miz vardı. Kale Mahallemizde 20 yıldır, yazın gece ve gündüz su hiç akmayan, kış aylarında akşam saatlerinde gelen ve sabah erken saatlerde kesilen bir su problemi vardı. Şehrimizin alt yapısına çok önem verdik. İnsanımızın sağlığını ilgilendiren hususları öncelik olarak gördük. Asbestli içme suyu borularımızı değiştirerek, sağlık standartlarına uygun boruları taktık. Sağlık Bakanlığı tarafından asbestli su boruları daha önce den de yasaklanmış. Göreve geldiğimizden bu güne 120 bin metre içme suyu hattını yeniledik. Altyapıyı tamamladıktan sonra da üst yapıya önem verdik. Yollarımızı, kaldırımlarımızı, yeşil alanlarımızı yaparak Niğde'mizi modern bir şehir haline getirdik. 5 yılda 1 buçuk milyon metrekare asfalt çalışması yaptık. Kanalizasyonu, içme suyu, asfaltı, kaldırımı olmayan bir şehirden söz etmek mümkün değildir. Biz göreve geldiğimizde bu hizmetlere önem verdik ve bu hizmetlerin yanı sıra sosyal tesislerimizi yaptık" dedi.

Niğde En İyi Hizmeti Hak Ediyor

Başkan Faruk Akdoğan; "Niğde'mizin ihtiyacı olan Hayvan Pazarını, Mezbahayı, Zahire Pazarını, Olimpik Yüzme Havuzundan Bayanlar Yaşam ve Spor Merkezine, Hal'den, kapalı pazar alanlarımıza, Düğün Salonlarımızdan birinci sınıf İtfaiye Binamıza, modern itfaiye araçlarımıza ve Katı Atık Tesisimize kadar bir çok alanda hizmet ürettik ve tesisleşmeyi sağladık. 2009 yılında Belediye Başkanı seçildiğimde İtfaiye Müdürlüğümüzle bir toplantı yapmaya gittim. İtfaiye personelimiz dedi ki 'Başkanım bizim itfaiyeye ihtiyacımız var' dedi. Neden ihtiyacınız var dediğimde, 'Bizim itfaiye araçlarımız dışarıda duruyor, dışarıda durduğu içinde soğuk havalarda donmasın diye içini boşaltıyoruz. Çünkü don tehlikesine karşı tedbir alıyoruz. Yangın ihbarı geldiği zaman su doldurmaya çekiyoruz, 15 dakika sürüyor yangına müdahale etmemiz gecikiyor' şeklinde ifadeleri oldu. Duruma baktık ve hemen bir proje geliştirdik. İhale gerçekleştirdik birinci sınıf bir itfaiye binasını yaparak Niğde'mize hizmete sunduk" dedi.

5 Altın Yıl Daha Yaşatacağız

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "5 yıllık bir tecrübemiz var. Masanın her iki yüzünü de biliyoruz. Bu tecrübe ve deneyimle 5 yıldaki tecrübemizi birleştirerek ve hükümetimizin gücünü de arkamıza alarak Niğde'mizde 5 altın yıl daha yaşatmanın azmi ve kararlılığı içerisindeyiz" şeklinde konuştu.

Kale Rekreasyon Projesini Gerçekleştireceğiz

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Kale Projemiz, Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesine bağlı olarak yürütülen bir proje. Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesinde Toplu Konut İdaresinin yapmış olduğu toplu konut ihalesinde ihaleyi alan firmanın iflas etmesi sonucunda projemizde bir buçuk yıla yakın bir süredir gecikme oldu. Toplu Konut İdaresi bu günlerde yeni bir ihaleye çıkarak bu ihaleyi gerçekleştirecek. Projeden Belediyemizin elde edeceği 300 konuta Kale Mahallesini taşıyarak, kalemizin etrafını yeşillendirip, ağaçlandıracağız. Hem de içerisinde tarihi niteliği olan tescilli 7 adet binamız var bunları da sosyal yaşantı alanlarımızı genişletme adına hizmete alacağız. Projemizi Efendibey Kentsel Dönüşüm projemizle bağlantılı olarak gerçekleştireceğiz. 2014 - 2019 projelerimiz arasında bu projelerimizi mutlak suretle gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Akıllı Toplu Taşıma Sistemine Geçiyoruz

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Şehir içi toplu taşımacılıkta 15 Mart itibari ile yeni sisteme geçiliyor. Rotasyon sistemiyle her aracımız her mahalleye gidecek. Uygulamaya 15 Mart'ta geçeceğiz. Çünkü şehir içi toplu taşıma hatlarımızın ihalesi 2004 yılında kiraya verilmiş ve 2014 yılı Mart ayında bitiyor. 2014 Mart ayının 15'inde ihale süreci tamamlanmış oluyor. Yeni sözleşmeye de bu şekilde geçeceğiz. Geçerken de para verme ve bilet alma sistemi tamamen ortadan kaldırılacak. Herkesin bir 'Akbil Kartı' olacak, otobüsümüze binerken onu okutarak binecek" dedi.

Kızılca Deresi Projesi Hayata Geçiyor

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Kızılca deresi için, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü ile planlama ve proje yapıldı tamamlandı. 3 Şubat'ta projenin ihalesi gerçekleşti ve bir firma yüklenici olarak sözleşme imzalama aşamasına geldi. Kızılca Deresinin tamamen yan duvarları, tabanı, düzenlenecek ve içerisinde bulunan ana kanalizasyon hattımızda dere dışarısına alınarak, derenin içerisinden berrak ve temiz suyun akacağını söyleyebilirim. Projenin yapımı 1 Nisan da başlayarak 1 yılın sonunda da tamamlanacak. 20 milyon TL'lik bir proje. Niğde'mize 20 milyonluk bir hizmet daha gelmiş olacak" şeklinde konuştu.

5 Yılda Yaptığımız Rekor Hizmetleri İkiye Katlayacağız

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Eski siyasetçi olmam nedeniyle ilk dönemimizi çıraklık dönemi olarak değil de kalfalık dönemi olarak algılıyorum. Bu dönemimiz ustalık dönemi olacak inşallah. Ustalık dönemimizde geçtiğimiz 5 yıldaki yaptığımız rekor hizmetleri ikiye katlayacağız. Geçtiğimiz 5 yılda nasıl 120 milyon TL'lik yatırım yapıp hizmet üretmişsek ustalık dönemimizde de bu hizmeti ikiye katlayarak hizmetlerimizi Niğde'mize hediye edeceğiz" dedi.

Yapılamaz Dedikleri İşleri Biz Niğde'de Gerçekleştirdik. İçilebilir Su, Geçilebilir Yol, Yürünebilir Kaldırım, Oturulabilir Park Yaptık

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Yapılamaz dedikleri işleri biz Niğde'de gerçekleştirdik. Niğde merkezde bulunan 'Melek girmez' adında bir eğlence alanı vardı. Bu yerleşim alanlarının içerisinde kalan bu içkili mekanları geçmişteki siyasiler kaldıramamıştı. Biz göreve geldiğimizde ilk icraat olarak eğlence mekanlarının şehir dışına taşınmasını sağladık. Ne demişsek onu yaptık. Yaptıklarımız ortada şehrimize ciddi manada irtifa kazandırdık. İçilebilir su, geçilebilir yol, yürünebilir kaldırım, oturulabilir park yaptık" şeklinde konuştu.

Niğde'mizi Meydanıyla Ünlü Bir Şehir Haline Getireceğiz

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Kent Meydanı Projesi ile şehrimizin önemli bir ihtiyacını daha karşılıyoruz. Kent Meydanımızın alt kısmını 700 araçlık 2 katlı otopark yaparak hemşerilerimize ücretsiz olarak hizmete sunacağız. Kent Meydanı Projemiz 3 etapta gerçekleşecek. Şu anda Belediye binamız önünde devam eden 1. etabın ardından 2. etap olarak postane çevresi ve 3. etap olarak da Valilik ve Defterdarlık binalarının bulunduğu bölgede çalışmalarımız devam edecek. Valilik ve Defterdarlığın olduğu bölgeye yer altı çarşısı yapılmasını da sağlayacağız. Şehirler Meydanlarıyla ünlüdür. Niğde'mizi meydanıyla ünlü bir şehir haline getireceğiz" dedi.

Niğde Belediye Spor'a Ciddi Yatırım Yaptık

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Niğde Belediye Spor'a 4 yıldır ciddi yatırım yaptık, emek verdik. Belli bir noktaya getirdik, iyi bir takım oluşturduk. Şu anda 5 bin kişiyi aşkın bir taraftar kitlesi var. Yeni dönemde Niğde'mize 15 bin kişilik yeni bir stadyum yapılmasını sağlayarak hemşerilerimizin hizmetine sunacağız" şeklinde konuştu.

Dışarı Camii Çevresi Düzenleme Projesi

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Dışarı Camiimizin çevresini düzenleyeceğiz. Hem otopark, hem çevre düzenlemesi ve yeşillendirme çalışmalarıyla Dışarı Camiimizi bahçesini genişletip, güzelleştireceğiz" dedi.

Yeni Sanayi Sitesi Kurulacak

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Belediye Fidanlığımızın bulunduğu 110 dönümlük alana yeni bir sanayi sitesi kuracağız. Üreteceğimiz proje ile esnaflarımızı iş yeri sahibi yapacağız" şeklinde konuştu.

Yeni Dönemde Yeni Projeler

Yeni dönem projelerini anlatan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Ata Sanayi ile Yeni Sanayi Arasına Alt Geçit, Ucuz Konut Projesi, Kamyon Garajı, Gıda Toptancılar Sitesi, Mermerciler Sitesi ve İnşaat Malzemeleri Satıcıları Sitesi Projesi, Selçuk Mahallesi Kapalı Pazar Projesi, İlhanlı Mahallesi Kapalı Pazar Projesi, Özbelde Mevkii Kapalı Pazar Projesi, Selçuk Mahallesi Sosyal Tesis Projesi, Hayvancılık Organize Bölgesi, Su Kuyuları İçin Güneş Enerjisi Projesi, Ağaç İşleri ve Mobilyacılar Sitesi, Kongre ve Kültür Merkezi Projesi, Gençlik Merkezi Projesi, DİTAŞ Kavşağı Üst Geçit projesi, Hayvanat Bahçesi Projesi, Hara ve At Binicilik Tesisi Projesi, Kayardı Vadisi Mesire Alanı ve Rekreasyon Projesi, Bucakçayır Mesire Alanı Projesi, Üniversite Bisiklet Yolu Projesi, Ücretsiz WİFİ Projesi, Emekliler Lokali Projesi, Nikah Salonu Projelerini yeni dönemde Niğde'mizde gerçekleştireceğiz" dedi.

Bu Hizmetleri Ancak Biz Yaparız

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Bu güne kadar Sosyal Belediyeciliğin gereklerini yerine getirdik. Bundan sonra da getirmeye devam edeceğiz. Hiç bir vatandaşımız evinde yoksulluktan dolayı kömürsüz kalmayacak. Hiç bir yoksul hanemiz yemeksiz kalmayacak. Şu anda müracaatlar doğrultusunda Belediyemiz bünyesinde 130 haneye 2 öğün sıcak yemeklerini evlerine kadar ulaştırıyoruz. Sabah erken saatlerde okula giden 1500 civarında çocuğumuza çorba ikramımızı gerçekleştiriyoruz. Hemşerilerimiz bize güvenmeye devam etsinler. Her zaman hemşerilerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Hiç bir hemşerimizin başını öne eğdirmedik, asla eğdirmeyeceğiz. Marka Şehir olma yolunda 5 yıldır mesafe kat ettik. Önümüzdeki 5 yılda da Niğde'miz sorunlarını büyük ölçüde çözmüş, marka bir kent haline gelecek. Bu hizmetleri ancak biz yaparız. Başkalarının yapacağına inansak, bizim yapacağımıza inanmasak biz bu yola çıkmazdık" şeklinde konuştu.



Editör: TE Bilişim