CHP Niğde Belediye Başkan Adayı Fahri Eker, seçim çalışmalarına ara vermeden devam ederken, Niğde’nin trafik sorununu çözeceklerini ifade etti.


Haber- Foto: CHP Basın Merkezi / Gökhan ÖZBEK

CHP’li Fahri Eker, proje ve çalışmalarını Niğdeli seçmenlere açıklamaya, alternatifler sunmaya devam ediyor.

Bugün Selçuk Mahallesi, Odunpazarı Mevkii ile Amas Yolu’nda seçmenleri ziyaret ederek, sorunlarına çözüm üretmeye çalıştı.

Fahri Eker, ziyaretlerde seçimlere sayılı günlerin kaldığını ifade ederek, 30 Mart seçimlerinde CHP’nin mutlak bir başarı sağlayacağını ifade ederek; “Özellikle Niğde’nin ana arterleri ve ara sokaklarında trafik tam bir rezalet noktasına gelmiş. Çözüm önerisi olarak sundukları parkomat ise bir fiyaskodur! Niğde’de bir trafik sorunu vardır! Bu eksende iki çözüm bulunmaktadır, birincisi yeni otoparklar yapmak, ikincisi ise alternatif yolları trafiğe açmak gerekmektedir! Mevcut Niğde Belediyesi bu noktada 5 yıldır her hangi bir yatırımı yoktur. Bugün henüz daha inşaat aşamasında olan Kent Meydanı Projesi ise 2009 yılında partimiz tarafından önerilmiş olup, belediyenin aklına bu yıl gelmiş ama onu da eksik yapmaktadır! Hesap basittir aslında Niğde’ye her yıl trafik tescil kayıtları incelendiğinde son 5 yılda 10 bin civarında yeni araç trafiğe girmiştir. Bu araçları yan yana koyduğunuzda en az 30 kilometre yeni yol yapasınız ki mevcut durum devam edebilsin. Ama 5 yılda ne kadar yeni yol ve cadde trafiğe açıldı? Hesap sizin Niğdeliler! Bu noktada biz kapalı otopark inşaatı ile yeni bulvar inşatlarına hız vereceğiz.  Gümüşler Kavşağından başlayarak, sırasıyla Efendibey, Muratevler, Yukarı ve Aşağı Kayabaşı’ndan Hastanelere kadar yeni bir bulvar açılması gerekmektedir. Bu bulvar ayrıca alternatif ambulans yolu olarak da kullanacaktır” diyerek trafik noktasında ki çözümlerini sıraladı.

Gerçekleşen ziyaretlere esnaf ve vatandaşların ilgisi yoğun olduğu gözlemlenirken, Niğde Belediye Meclis Üyesi Adaylarından Bünyamin Kıvrakdal, Ali Şafak, Ferit Aydoğan, Şahin Kirazcı, Nazmi Güçlü, Arif Temeltürk eşlik etti.

Gündüz çalışmaları yoğun temposu akşam ev toplantıları ile de sürüyor. Dün akşam İlhanlı Mahallesi’nde gerçekleşen 28. Ev toplantısı ile toplam gerçekleşen son 2 aydaki 200. Toplantı da gerçekleşmiş oldu.


 

Editör: TE Bilişim