CHP Eski Milletvekili Muharrem İnce, Niğde’de esnaf ve vatandaşlarla buluştu. Sivas'tan başlattığı "Bin Günde Memleket Hareketi" programı kapsamında Niğde’ye gelen İnce,  istasyon caddesinde bulunan esnafları ziyaret etti.

Ziyaret sonrasında gazetecilere, memleketi karış karış gezmeyi sürdürdüğünü söyleyen İnce gazetecilerin parti kuracak mısınız? Sorusuna ise biz milleti dolaşıyoruz. Şuanda Niğde dolaştığımız 27’inci vilayetimiz. Buradan Adana’ya geçeceğiz. Milleti bir dinleyelim bakalım millet bize ne diyecek” dedi.

Türkiye’nin kötü yönetildiğini söyleyerek hem iktidara hem de muhalefete yüklenen İnce; “Bundan 10 yıl önce Türkiye orta gelir tuzağında bu tehlikeli bir durum. Türkiye 10 bin dolar sınırından kurtulmalı, orta gelir tuzağından kurtulmalı. 2020 yılında bırak 10 bin doların üzerine çıkmayı 7 bin 500 dolara düştük. Yani artık düşük gelir tuzağındayız. Derin bir yoksulluk yaşıyor Türkiye. Memleket Harekete kurucularıyla karış karış dolaşıyoruz. Esnafı dinliyoruz, emekliyi dinliyoruz, işsizleri dinliyoruz, çiftçileri dinliyoruz. İşte patates memleketindeyiz, patatesin maliyeti 90 kuruş, ama 65 kuruşa satılıyor. Esnaf siftahsız dükkan kapatıyor, emekliler geçinemiyor gençler işsiz ve alemlik bir Bakanlık Kurulu var. İbretlik bir bakanlık kurulu var. Milli Eğitim bakanı çıkıyor öğrenciler fazla müracaat etti EBA ondan çöktü, Sen bu memlekette kaç tane öğrenci olduğunu bilmiyor musun. Nasıl Milli Eğitim bakanısın. Maliye bakanı çıkıyor Dövizle mi maaş alıyorsun diyor, Ben dolara EURO bakmıyorum bile diyor. Nasıl maliye bakanıysa, sen neye bakıyorsun. Sağlık bakanı çıkıyor, her  vaka hasta değildir, testiniz pozitif çıksa da eve gönderiyor. Gerçekten panayır gibi bir ülke olduk. Gerçekten memleketimiz böyle bir kötü yönetimi hak etmiyor. Türkiye kötü yönetiliyor, Türkiye gerçekten çok kötü yönetiliyor. İnsanlar perişan durumda, çiftçi perişan, hayvancı perişan. Ama birde Muhalefet var bunun yanında. Ne yazık ki millet bu iktidardan da, bu muhalefetten de memnun değil. Biz onun için memleket harekatının kurucuları olarak karış karış Türkiye’yi geziyoruz bu millete bir seçenek olmaya, bu millete bir üçüncü yol olmaya çalışıyoruz” dedi.

Vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektiren İnce, daha sonra Adana’daki programı için kentten ayrıldı.

Editör: TE Bilişim