Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, seçime 10 gün kala AK Parti'nin geldiği noktadan, yakaladığı performanstan "birilerinin rahatsız olduğunu" belirterek, "Türkiye'deki gelişmelerden rahatsız olan, toplum mühendisliği yapan odaklar -kimi anlıyorsanız anlarsınız- belirli provokatif faaliyetlere müracaat ediyor" dedi.
 

Ergin, AK Parti'nin Niğde teşkilatı ve milletvekili adaylarının Seçim çalışmalarına destek vermek üzere Niğde'ye geldi.


Niğde Tarım Açık Cezaevini ziyaret ettikten sonra, partililerle birlikte Paşakapı Caddesi'ndeki esnafla bir araya gelen Ergin, basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını da yanıtladı.


Aksaray İdare Mahkemesi'nin Niğde Adliye Sarayı'nın yapımıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı konusundaki bir soruyu yanıtlayan Ergin, Adliye Sarayları Projesi'ne Niğde'nin de dahil olduğunu, projenin bitirildiğini ve ihale aşamasına gelindiğini anımsatarak, şöyle devam etti:


"İdari yargıdan yer tahsisi ile ilgili yürütmenin durdurulması kararı çıktı. Proje hazır, adliye sarayları temeli atıldıktan sonra 15 ay içerisinde tamamlanıyor. Niğde Barosunun, Adliye Sarayı'nın yeri ile ilgili açtığı dava nedeniyle yürütmenin durdurulması kararı verildi. Bugün tahsisi ile ilgili sıkıntı bitsin, yarın ihale yapılacak şekilde her şey hazır. Mahkemenin öngördüğü hususlar üzerindeki engellerin giderilmesi halinde Niğde'de Adliye Sarayı yapımı çalışmaları hemen başlar. "


Sadullah Ergin, Seçim konvoylarına yapılan saldırılarla ilgili bir soruyu da, "Türkiye'deki gelişmelerden rahatsız olan, toplum mühendisliği yapan odaklar -kimi anlıyorsanız anlarsınız- belirli provokatif faaliyetlere müracaat ediyor. Referandum öncesinde karakol baskınlarının olması, şehit cenazelerinin gelmesi, önemli olayların öncesinde terör olaylarının artması, birbirinden bağımsız değildir. Seçimlere 10 gün kala AK Parti'nin geldiği noktadan, yakaladığı performanstan birileri rahatsız oldu. AK Parti teşkilatları olarak tahriklere, provokasyonlara gelmeyeceğiz. 10 günü salimen geçirip, milletin arzu ettiği 'İstikrar Sürsün, Türkiye Büyüsün' hedefine ilerleyeceğiz" diye yanıtladı.

 
Editör: TE Bilişim