Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Niğde’nin geçmişte unutulan bir il olduğunu belirterek, hükümet olarak 10 yılda Niğde’ye 4 milyar TL’lik yatırım yaptıklarını söyledi.



Bakan Eroğlu, Niğde’de 30 milyon değerinde 13 tesisin açılış ve temel atma törenine için Niğde’ye geldi.


Saat: 11.00’da Niğde’ye gelen Bakan Eroğlu ilk olarak Niğde Valiliğini ziyaret ederek Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’tan brifing aldı.


Bakan Eroğlu yaptığı açıklamada: “Hükümet olarak Niğdemize çok büyük bir hizmetler yaptık. Niğde unutulmuş bir ilimizdi. Hükümetimiz zamanında hatırlandı. Bu zamana kadar Niğde’ye 10 yılda 4 kat trilyonluk yatırım yaptık. Daha önceleri Niğde’ye hükümetin yıllık ayırdığı ödenek bir, iki milyonu geçmezdi. Şimdi 4 milyar TL’lik yatırım yapıldı.


BAKAN EROĞLU NİĞDE'DE SURİYE'DEKİ  BAHSETTİ


Valilik binasında Gazetecilerin Suriye’nin kimyasal silah kullanması ile ilgili soruya Bakan Eroğlu şunları söyledi: “Suriye’deki neticede onlar kardeşlerimiz yani burada kimyasal silahta kullanması kimyasal madde ile çoluğu çocuğu katletmesi gerçekten çok büyük bir vahşet büyük bir zulümdür. Hatta atalarımız mezalim derdi. Mezalime bütün dünya sessiz duruyor. Buna gerçekten hayret ediyorum. 


Diyorum ki batıya insanlık öldü mü. Bir taraftan İran’a şaşıyorum o hala Esedi destekliyor. Rusya arkasında çıkıyor. Neticede bütün dünyanın artık buna dur demesi lazım. Bu zalimin yaptıkları öbür dünyada çekeceği aşikar tabi. Bu dünyada da artık cezasını çekmesi gerekiyor. Çok üzüldüm ölenlere şehitlere, Allahtan rahmet niyaz ediyorum. Onların akrabalarına anasına babasına ve yakınlarına da sabır diliyorum. Milletimizin de oradakilerin çoğu kardeşlerimiz çok sayıda aynı soydan gelen kardeşlerimiz var. Onlarından milletimizin de insanlığında başı sağ olsun” dedi. 


BAKAN EROĞLU, AKKAYA BARAJINA GİTMEDİ, AKKAYA LAFI GEÇMEDİ



Valilik ziyaretinde şeref defterini imzalayan Bakan Eroğlu’na ipek halı ve plaket verildi. Bakan Eroğlu Valilik ziyaretinin ardından Bakan Eroğlu yürüyerek Niğde Belediyesini geçti. Burada Bakan Eroğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Belediye ziyaretinden sonra ise Bakan Eroğlu Niğde Ak Parti İl Teşkilatını ziyaret etti. Bakan Eroğlu öğleden sonra ise Niğde’nin Çiftlik İlçesinde 13 tesisin toplu açılış ve temel atma törenine katılacak. Niğde’ye 4 Milyar TL’lik Yatırım   Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Niğde’nin geçmişte unutulan bir il olduğunu belirterek, hükümet olarak 10 yılda Niğde’ye 4 milyar TL’lik yatırım yaptıklarını söyledi.



Valilik ziyaretinde şeref defterini imzalayan Bakan Eroğlu’na ipek halı ve plaket verildi. Bakan Eroğlu Valilik ziyaretinin ardından Bakan Eroğlu yürüyerek Niğde Belediyesini geçti. Burada Bakan Eroğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bor işi deri halı hediye takdim edildi. Belediye ziyaretinden sonra ise Bakan Eroğlu Niğde Ak Parti İl Teşkilatını ziyaret etti. Partililer ile buluşan Bakan Eroğlu öğleden sonra ise Niğde’nin Çiftlik İlçesinde 13 tesisin toplu açılış ve temel atma törenine katıldı. 

Bir yıl önce Orman Su İşleri Bakanlığına bağlı DSİ'i tarafından Bor Akkaya Barajı'nda yapılan çalışmalar sonuçlanmış ancak barajda bu gün itibari ile çevre kirliliği eskisinden çok daha ileri boyutlara gelmişti. Bakan Eroğlu'nun barajda incelem yapacağı beklenirken, programa Akkaya Barajı eklenmemiş ve Borluların yaşadığı çevre kirliliği konusunda açıklama da yapılmadı. 



BAKAN EROĞLU ÇİFTLİK İLÇESİ'NDE 13 TESİSİN TEMELİNİ ATTI



Bakan Eroğlu, Niğde merkez deki ziyaretlerinin ardından  Çiftlik ilçesinde 30 milyon lira değerindeki 13 tesisin temel atma ve açılış törenine katıldı.

Açılışta Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi birer kısa konuşma yaptılar. 


Bakan Eroğlu Çiftlik İlçesi'nde temel atma ve açılış töreninde yaptığı konuşmada  Hükümetin Türkiye'yi ileri taşımak için yoğun bir şekilde çalıştığını vurgulayan Eroğlu, "Artık güçlü bir Türkiye var. Türkiye çok daha büyüyor. 26. sıradan aldığımız Türkiye'yi dünya ekonomisinde 16. sıraya yükselttik. Biz büyük bir milletiz. Şanlı bir tarihimiz var. Bize 16. sırada olmak dahi yakışmıyor, tatmin etmiyor. 21. yüzyıla millet olarak mührümüzü biz vuracağız, buna yürekten inanıyoruz. Biz çalışırsak ABD'yi de, İngiltere’yi de Almanya'yı da geçeriz. Yeter ki azim olsun, kararlılık olsun. Bu millet her şeyi başarır" ifadelerini kullandı.


"Hükümetimiz bütün Türkiye'deki susuzluğa son verdi"

Bakan Eroğlu, AK Parti iktidarıyla birlikte ülkede içme suyu sıkıntısı kalmadığını söyledi.

Türkiye'nin gelecekte su sıkıntısı yaşamaması için çalıştıklarını belirten Eroğlu, şunları kaydetti: "Geçmişte 58 şehirde susuzluk vardı. Allah'a şükür ki hükümetimiz bütün Türkiye'deki susuzluğa son verdi. 41 milyon nüfusa ilave su getirdik. Bazı mezralar hariç Türkiye’deki köylerin yüzde 99'unun suyu var, yolu var. Bunlar gerçekten büyük hizmetler. 232 baraj ve yüzlerce gölet inşa ettik. İnşallah bin günde de bin gölet inşa ederek tarihe mührümüzü vuracağız. 650'den fazla dere ıslah edildi. Geçmişte İstanbul'da susuzluktan benzin istasyonu gibi su istasyonları açılmıştı. Bizim evlerimizin tamamı bidon evdi. Gece gelen suyu bidonlara ve küvete doldurma yarışı başlardı. Temizlik yapılamadığı için eczanelerde bit ilacı karaborsa idi. Şimdi 15 milyonluk İstanbul'da susuzluk yok. İstanbul'un 2071 tarihine kadar suyu var. İşte farkımız bu."

Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından yetkililerle birlikte butona basarak, 13 farklı sulama projesinin açılış ve temel atma törenlerini gerçekleştirdi. Eroğlu, daha sonra Aksaray'a hareket etti.

Akkaya Barajı Skandalı... Haberimiz için Tıklayın



Sitemizden haber, fotoğraf ve metinlerin internet sitelerinde yayınlanmak üzere alınması,  başka internet sitelerine  dağıtılması yasaktır. 

Editör: TE Bilişim