Bugün gözler Beştepe'deki erken seçim zirvesindeydi. Ve karar çıktı: Türkiye erken seçime gidiyor. MHP Lideri Devlet Bahçeli 26 Ağustos 2018 tarihini önermişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı yayında kameraların önüne çıkarak açıkladığı tarih herkesi ters köşeye yatırdı. Erken seçim 'beklenenden de erkene' alındı.

24 Haziran 2018 tarihinde seçime gidiliyor. Milletvekili genel seçimleri ve cumhurbaşkanlığı seçimi Ramazan Bayramı'ndan hemen sonraki pazar günü yapılacak.

ERDOĞAN SEÇİMİ BU SÖZLERLE DUYURDU: Erdoğan erken seçim kararı öncesinde Devlet Bahçeli ile Beştepe'de yarım saatlik zirve yaptı. Zirveden sonra Bahçeli parti teşkilatının yetkili organlarını toplarken Erdoğan kameraların karşısına geçti. Cumhurbaşkanı'nın bu açıklaması son dönemlerdeki en yoğun ilgiyi gören açıklama oldu. Cumhurbaşkanı alınan erken seçim kararını şu sözlerle duyurdu;

ERKEN SEÇİM TEKLİFİNE OLUMLU YAKLAŞIYORUZ

-Sayın Bahçeli ile oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Bahçeli'nin dün Meclis'teki teklifini değerlendirme fırsatını bulduk.
- 15 Temmuz darbe girişinin başarsızlığa uğratılması siyasette de yeni bir dönemin başlangıcı oldu.
- Bahçeli'nin çağrısını enine boyuna değerlendirdik. Erken seçim teklifine olumlu yaklaşıyoruz.

SEÇİMLER 24 HAZİRAN 2018'DE 

- Erken seçimin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılmasına karar verdik.

ÜNİVERSİTE SINAVI VAR... 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “erken seçim” yapılması yönündeki çağrısının ardından, bugün Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda toplandı. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı ve erken seçim kararı alındığını açıkladı. Erdoğan erken seçimin 24 Haziran 2018’de yapılacağını açıkladı. Ancak aynı gün ÖSYM’nin sınav takvimine göre, üniversite giriş sınavı olacak. Konuyla ilgili Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) açıklama yaptı.

YÖK yaptığı açıklamada üniversite sınavının 30 Haziran 1 Temmuz tarihinde yapılacağını açıkladı. YÖK açıklamasında, “YKS 30 Haziran – 1 Temmuz’da yapılacak” dedi. ÖSYM de acil olarak toplandı.

CHP'DEN AÇIKLAMA

 CHP Sözcüsü Bülent Tezcan erken seçim kararıyla ilgili CHP MYK sonrasında açıklama yaptı. 

Tezcan şunları söyledi:

"Biz erken seçim çağrısıyla ilgili görüşümüzü dün çok net açıkladık. CHP olarak seçime hazırız. Yarın seçim olacakmış gibi hazırız. Her erken seçim tartışması olduğunda söylüyorduk. Dün 'Hodri meydan' dedik. Bugün de 'Hodri meydan' diyoruz. Bu hükümet yönetme özürlüdür.

6 milyon işsizin 16 milyon açın sorumlusu sizsiniz. Adaleti ortadan kaldıran düzenin sorumlusu sizsiniz. Kurdaki yükselişin sorumlusu sizsiniz. Tarımın bitmesinin sorumlusu sizsiniz. Yönetemiyorsunuz.

Millet karar verecek. Tek adam rejiminden kurtulmanın yolu sandıktır. 

Bugünler siyaseten gördüğünüz son iyi günlerdir. Millet söylediğiiz tarihte dersinizi verecek. 
 

Editör: TE Bilişim