Geçtiğimiz hafta Bor Şeker Fabrikasını ziyaret ederek tüm Niğdeli yöneticilere ortak akıl çağrısı önerisinde bulunan MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, hafta içi konuyu MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri ile de paylaşarak TBMM gündemine getirdi.

 

Haber: Gökhan ÖZBEL / TYN HABER

 

MHP’nin ortak akıl çağrısı Niğdelilik bilinci etrafında büyüyor! Hakan ER’in Bor Şeker Fabrikası ziyareti sonrası ortaya çıkardığı çarpıcı rakamlar Niğde siyasetini şekillendirmeye devam ediyor.

 

Hakan Er’in Niğde ekonomisine yılda 130 milyon liradan fazla para girişi sağlayan ve net ve dolaylı istihdam ile 10 bin kişiye umut olan Bor Şeker Fabrikası’nın kapanma ihtimali üzerine geçtiğimiz Cuma günü TBMM ziyaret ederek konu ile ilgili olarak MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri ile görüşerek konunun TBMM gündemine gelmesini sağladı.

 

Özcan Yeniçeri’nin Pazartesi günü konu ile ilgili yazılı soru önerge hazırlıklarına başlamasının ardından CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ta konu ile ilgili dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından cevaplanması üzerine yazılı soru önergesi verdi.

 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er; “Bizim için Niğde her şeyden önce gelir. Fabrika ziyaretimiz sonrası duyduğumuz rahatsızlığı, kamuoyu ile paylaşarak tepki hareketi oluşturmaya çalıştık. Tüm Niğde’yi yöneten partili ve partisiz herkes için ortak akıl çağrısında bulunduk. Fabrikanın Niğde’nin en büyük istihdam ve artı değer sağlayan fabrika olduğunu beyan ettik. Bu çağrımıza ilk kulak veren Niğde’nin de vekili olarak gördüğümüz MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri oldu. Kendisi ile geçtiğimiz Cuma günü TBMM’de toplantı yaparak durumu her boyutuyla analiz ettik. Bugün gazetelerden öğrendiğimize göre CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ta çağrımıza kulak vermiş ve Niğde için konuyu TBMM gündemine taşımıştır. Bu konuda kimler Niğde için çözüm üretirse üretsin bizler arkasındayız. Bu konudaki tüm sorumluluk bilinciyle hareket eden herkese teşekkür ediyoruz” dedi.


Hakan Er açıklamasında nişasta bazlı şeker üretiminin yanlış özelleştirme stratejileri yüzünden artacağını ifade ederek, özelleştirmenin kaçınılmazlığı durumunda Adalet ve Kalkınma Parti’sin en azından bu 3 fabrikayı tekil olarak özelleştirmesi gerektiğine dikkat çekerek; “Ilgın, Ereğli ve Bor şeker fabrikaları coğrafi ve üretim sahası olarak birbirine çok yakın bölgeler. Eğer bu 3 fabrika bir paket dahilinde özelleşirse , bu fabrikaları alan firma iktisadi olarak haklı bir gerekçeyle ortak üretim alanını göz ününde bulundurarak 2 fabrikayı kapatıp tek fabrika ile üretimini artırmayı deneyecektir. Bu nesnellik içinde Bor ve Ilgın Şeker fabrikaları kapanıp, Ereğli Şeker Fabrikası üretimini artırarak devam edecektir. Bölgenin AKP’li Milletvekillerine açık çağrımız bu fabrikaların tekil olarak özelleştirilmesi ve bu sayede firmalar arası rekabetin ve kalitenin artmasıyla Bor Şeker Fabrikası üretimine artırarak devam etmesini öneriyoruz. Bu tarihi bir adım olacaktır. Aksi durumda bu vebal altında hiçbir siyasetçi milletimize hesap veremez” dedi. MHP’li Hakan Er, Niğde’de parti olarak gündem belirlemeye devam edeceklerini ifade etti.

 

Bor, Ereğli ve Ilgın Şeker Fabrikaları 2000 yılında özelleştirme kapsamına alınmış, 2007 yılında Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararı üzerine özelleştirilmesi gerçekleşmemiş hükümette geçtiğimiz yıllarda benzer bir kararı tekrar yürütmeye koyma kararı almıştır.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim