CHP'den Niğde Belediye Meclis Üyesi Erdal Aydoğan bir çok konuda Belediye Başkanının cevaplaması istemiyle resmi yazı ile soru yöneltiyor. Daha önceki sorduğu sorular ve bazılarının cevapları aşağıda yer aldı. Aydoğan sormaya devam ediyor. 

Erdal Aydoğan Niğde Belediye Başkanlığının cevaplaması üzerine verdiği soru önergesinde Belediyenin işletme ve şirketleri ile ilgili sorular yöneltti.

Erdal Aydoğan yönelttiği sorularda şu görüşlere yer verdi ; Bilindiği gibi 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri halkımız tarafından bir çok Büyük Şehir , İl, İlçe, Belde Belediye Başkanlığı partimiz olan Cumhuriyet Halk Partisi’ne teslim edilmiştir. Bu teslim edilmesinden sonra başta AKP’li belediyeler olmak üzere diğer partili Belediyeler ’de israf, şatafatlı, abartılı, lüks yaşam tarzları ortaya çıkmıştır. Bu seçimden sonra kamuoyunun bilmediği, bildikten sonrada hayretler içinde kaldığı bir durumda karşımıza çıktı da şudur ki Belediye Başkanlığı bünyesinde kurular ŞİRKETLER !!! ve ve bu şirket müdür, müdür yardımcılarının veya başkanlarının, başkan yardımcılarının yüksek çift maaş almalarıdır. Bu nedenlerle Niğde Kamuoyunun bu konu hakkında merakını gidermek hasıl olmuştur

Aşağıdaki soruları tek tek yanıtlanmasını ve kamuoyunla paylaşmanızı talep ediyorum.

29 Mart 2009 tarihli yerel seçimlerinden günümüze kadar kaç tane Belediye başkanlığına ait şirket kurulmuştur? Yıllara göre dağılımı nedir?

Bu şirketler hangi alanda hizmet vermiş veya veriyorlar ? Yıllık bütçeleri ne kadardır? (2009-günümüz)

Bu şirketlerin müdür, müdür yardımcıları veya Başkan, başkan yardımcıları kimlerdir? (2009-günümüz)

Bu şirket yetkilileri ne kadar ücret almıştır veya alıyorlardı? Bu şirket yöneticileri aynı zaman da Niğde Belediyesinde aylık ücret veya başka isim altında ücret aldılar mı?

2009-2019 yılları arasında (günümüzde) görevli Belediye Başkanları bu şirketlerde görev aldılar mı? Görev almış ise Ünvarları neydi? Ne kadar aylık ücret veya diğer ad altında ücret/ler aldılar?

Görevi bırakmak zorunda kalan Başkan Faruk Akdoğan bu şirket/lerde müdür,müdür yardımcısı veya başkan , başkan yardımcı gibi sıfatlarda görev aldı mı? Görev almış ise görev süreleri hangi zaman aralığında olmuştur?

(Görevi bıraktığı dönemden sonrada devam etti mi?)  

Belediye Başkanlığımız 2009-2019 yılları arasında her hangi bir alanda dışarından DANIŞMANLIK hizmeti aldı mı? Almış ise hangi alanda ve kimden ? Bu hizmet karşılığından ne kadar ücret ödenmiştir?

Editör: TE Bilişim