Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Erdal Aydoğan'ın Niğde Belediyesinin eski uygulamaları ve harcamaları konusunda sorduğu sorular büyük ilgi çekiyor.  Ulusal ajans ve internet sitelerinde yer veriliyor. Aydoğan geçtiğimiz haftalarda Niğde Belediyesine ait şirketlerin olup olmadığını, bu şirketlerin harcamalarını, belediye başkanlarının bu şirketlerden maaş alıp almadıklarını resmi yazı ile Niğde Belediyesine soru yöneltmişti. (İlgili haberimiz burada tıklayın)

Bugün sorunun cevabı geldi ve CHP'li Niğde Belediye Meclis Üyesi Erdal Aydoğan bu konuda yapılan yazışmaları paylaşarak,  basın açıklaması yaptı. Erdal Aydoğan açıklamasında aynen şu görüşlere yer verdi. 

"31 Mart 2019 mahalli idare genel seçimlerinde halkımız bir çok Belediye Başkanlığını AKP’den alarak  Sosyal Demokrat Belediye başkanlarına tesliminden sonra Ülke gündemini çok meşgul ve milletimizi de son derece rahatsız eden bir durum ortaya çıktı. Bu da Belediye Başkanlarının ÇİFT maaş alması.

Bu Belediyelerin onca borçları varken, kredilerle ayakta durmaya çalışırken, Ülkemizde başta Üniversitede mezunları İşsiz gezerken, işsizlik durumu da Ülkemizin birinci sorunu olmuşken, asgari ücretle çalışan vatandaşlarımızın da geçim sıkıntısı yaşarken, bu kişilerin oylarıyla seçilen Belediye Başkanlarımız başkanlık maaşı yanında bide belediyenin kurmuş olduğu şirketlerinden yönetici olarak ücret almaları karşımıza çıktı ve bu durum yürekleri sızlatan, yuh artık dedirten olay oldu.

Ülkemizin birçok Belediyesinde mevcut olduğu gibi maalesef Niğde Belediye Başkanlığında karşımıza çıktı.

Bu ay içinde Belediye Başkanlığına “Şirketlerle” ilgili sormuş olduğu yazılı sorumda Belediye Başkanlığımızın 29.03 2018 yılında Belediye Başkanı Rıfat Özkan zamanında “Niğde Belediyesi Personel Anonim Şirketi” isminde kurulmuş olan bir şirketi varmış. 

Bu şirketin yıllık bütçesi 20.025.01,45 TL’miş.

Bu şirketin yönetim kadrosu başkan ve vekilleriyle oluşmaktaymış. Şirketin ilk başkanı Belediye Başkanı Rıfat Özkan olmuş. Ancak Rıfat bey bu şirketten hiçbir ücret almış.helal olsun diyorum. Demek alınmayabiliyormuş. 

Ancak 31 Mart 2019 seçimde seçilen Belediye Başkanı sayın Emrah Özdemir 05/04/2019 tarihinde itibaren Belediye Başkanlığı maaşı yanında bide Belediyenin şirketinin başkanı olduğu için huzur hakkı adı altından aylık 3.500,00 TL ücret almaktaymış.

Yine bu şirketin Başkan vekili olarak da Orhan Özbek’te huzur hakkı olarak aylık 3.000,00 TL alıyormuş.

Şimdi soruyorum bu arkadaşlarımıza hani “BELEDİYECİLİK GÖNÜL İŞİYDİ”…

Niğde halkımızın Takdirlerine sunuyorum." dedi. 

ERDAL AYDOĞAN'IN YÖNELTTİĞİ SORULAR...

NİĞDE BELEDİYESİNDEN VERİLEN CEVAP

Editör: TE Bilişim