Niğde Belediyesine yazılı olarak yönelttiği sorular ve bunlara verilen cevaplar üzerine ulusal ve yerel medyada gündem oluştaran CHP'li Niğde Belediye Meclis Üyesi Erdal Aydoğan bu sefer soru yerine Niğde Belediyesine bir öneri sundu.

Erdal Aydoğan Niğde Belediyesine yazılı olarak verdiği teklif için şunları söyledi; Ülkemizde hemen hemen her gün kadına şiddete ve kadın cinayetlerine rastlıyoruz. Basında da öğrendiğimiz kadarıyla ilimizde 2019 yılının ilk 8 ayında 560 Kadının şiddete maruz kaldığını öğrenmiş bulunmaktayız. Geçtiğimiz günlerde de hepimizin şiddetle kınadığı hemşerimiz Sibel Çetinel de eşi tarafından Niğde'de öldürüldü. Bu tarz olayların son olmasını istiyoruz ama maalesef bu olaylar son olmuyor. Bu konuya dikkat çekmek adına hemşerimiz Sibel Çetinel'in isminin bir caddeye , sokağa veya belediyemize ait bir binaya verilmesini öneriyorum.

Yine bu konuda şehrimizdeki sivil toplum örgütleri ile çalışmaların yapılmasını, ortak projelerin geliştirilmesinin ve Belediyemizde bir masa kurulmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Bu konu hakkında ilgili kurumlarla görüşmeler yapmak ve protokoller imzalamak üzere Belediye Başkanı Sayın Emrah Özdemir'e yetki verilmesini teklif ediyorum. Niğde genelinde de çalışma yapmak üzere meclisimizce araştırma komisyonu kurulmasını talep ediyorum.

Bu önerilerimi önümüzdeki meclis toplantısında gündeme alınarak tüm meclis üyesi arkadaşlarımızla yapacağımız beyin  fırtınası ile ortam çözüm bulunması ve sosyal sorumluluk projelerinin hayata ivedilikle geçirilmesini öneriyorum.

Ülkemizin ve ilimizin kanayan bu yarasına Belediyemiz öncülüğünde dur diyelim!" dedi. 

Editör: TE Bilişim