Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Belediye Meclis Üyesi Erdal Aydoğan, Niğde Belediyesine yanıtlaması için bir çok yazılı soru sorup cevaplarını kamuoyu ile paylaşıyordu. Erdal Aydoğan'ın bu soruları ve onlara verilen yanıtlar sitemizde ve bir çok ulusal medyada yer alıyordu. 

CHP'li Erdal Aydoğan soruların yanında Niğde Belediyesine tekliflerde bulunuyor. Geçtiğimiz hafta kadına şiddet konusunda Niğde Belediyesine yaptığı önerinin ardından şimdi de uyuşturu konusunda bir öneri getirdi. 

Erdal Aydoğan bu konuda yaptığı açıklamasında;  "Ülkemizde ve ilimizde hemen hemen her gün uyuşturucu ve benzeri zararlı ürünleri şanlı Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Emniyet Teşkilatımız yakalamakta ve kamuoyu önüne çıkarmaktadır. Gençlerimiz, çocuklarımız ve koskoca bir toplum şu anda çok büyük bir tehlike altında. Bu zehir saçan ve özellikle gençlerimizi hedef alan uyuşturucu maddeleri terör örgütlerine de kaynak sağlamaktadır. Uyuşturucu ile mücadele aynı zamanda terörle mücadele etmek anlamına gelmektedir. Hangi siyasi düşüncede, fikirde olursak olalım bir olmamız ve bununla savaşmak için hepimizin kenetlenmesi gerekmektedir.

Küçük şirin İlimizde bu durum ile karşı karşıya kalmamamız gerekir. Gençlerimizi, evlatlarımızı bu zehirli maddelerde uzak tutmamız gerekir.

Bu konu hakkında gençlerimize yardımcı olabilmek için şehrimizde bulunan sivil toplum örgütleri ile çalışmaların yapılmasını, ortak projelerin geliştirilmesinin ve Belediyemizde “Emniyet Teşkilatıyla, Baro Başkanlığıyla, Niğde Sağlık İl Müdürlüğüyle, Psikolog, çocuk psikiyatrı, sosyal hizmet uzmanlarıyla oluşan bir masa kurulmasının önemli olduğunu düşünüyorum.

Zaten Anayasamızın   “Gençliğin Koruması” başlıklı 58.maddesinin 2. Fıkrasında “Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır.” Hükmü de amirdir. Anayasamızda bu konu hakkında da bizlere yetki de vermektedir.

Bu konu hakkında ilgili kurumlarla görüşmeler yapmak ve protokoller imzalamak üzere Belediye Başkanı Sayın Emrah Özdemir'e yetki verilmesini teklif ediyorum. Niğde genelinde de çalışma yapmak üzere meclisimizce araştırma komisyonu kurulmasını talep ediyorum.

Ayrıca gençlerimizin gelişimine destek vermek ve kendilerini geliştirmeleri için Belediyemiz bünyesinde Tiyatro Kulübü, Resim- Müzik kulübü, Spor kulübü ve diğer alanlarda kulüplerin kurulmasını öneriyorum.

Bu önerilerimi önümüzdeki meclis toplantısında gündeme alınarak tüm meclis üyesi arkadaşlarımızla yapacağımız beyin fırtınası ile ortak çözüm bulunması ve sosyal sorumluluk projelerinin hayata ivedilikle geçirilmesini öneriyorum.

Ülkemizin ve ilimizin kanayan bu yarasına Belediyemiz öncülüğünde dur diyelim." dedi. 

Editör: TE Bilişim