Büyükşehir Belediyeleri Yasa Tasarısı ile ülkenin geri dönülmez bir sürece gireceğini ifade eden MHP’li Er, MHP olarak bu süreçte vatanın bölünmezliği konusunda gereken refleksi göstereceklerini ifade etti.

 

Dün sabah kahvaltısında MHP İl Başkanı Hakan Er ile birlikte toplantı yapan parti yönetimi gelişen yurt ve Niğde gündemini değerlendirdiler.


Son günlerde AKP hükümeti tarafından dayatılmak istenen büyükşehir yasa taslağının sakıncalarına değinen MHP İl Başkanı Hakan Er, mevcut yasa taslağının PKK tarafından dayatılmak istenen “Demokratik Konfederasyon” planın somut uygulanması olduğuna dikkat çekerek; “Sayın Başbakan ne zaman bir gündem yaratsa mutlaka sonuçları millet aleyhine geliyor. Bu yasa taslağı ile sadece Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde değil, ayrılıkçı ve bölücü hareketlerin vatan topraklarına yayılma riski vardır. Üniter Milli yapımız bu yasa taslağı ile vazgeçilecek, yerel bölgelerin gücü artırılarak PKK güdümündeki siyasi odakları güçlendirecektir. Yasa taslağının Anayasa’ya aykırılık teşkil ettiği açıkça ortadır. Zira mevcut yasa taslağı devletin bölünmezliği ve üniter yapısına aykırılık teşkil etmektedir. Bu konuda partimizin en üst organından, üyesine kadar herkes bu yasa taslağına karşı gereken siyasi refleksi gösterecektir.” Dedi.

Beldelerin Kapanması Vatandaşı Olumsuz Etkiler!

Mevcut yasa taslağı ile bir çok köklü beldenin kapanacağını ifade eden MHP’li Hakan Er, “yasa taslağını hangi noktadan ele alırsanız alın sıkıntı aşikardır. Eğer kırsalda kazanılmış belediye hakkını vatandaştan geri alırsanız, kendi öz kaynakları ile yaşamaya çalışan milletimiz ciddi bir sıkıntı içerisine girecektir. Kırsal nüfusu önlenemez şekilde şehirlere göç yapacak, demografik ve iktisadi yaşam alt üst olacaktır. Niğde’de kapanacak beldeleri göz ününe getirdiğimiz de aykırılık teşkil ettiğini gözler önüne sereceğiz. Zira ülke ekonomisine artı değer kazandırması noktasında şehircilik gelişimlerini tamamlamaya çalışan bu beldelerin köy statüsüne geriletilmesi, tarihe, akla ve ilerlemeye aykırıdır. Köye dönüşen beldelerde gerek ilerleme, gerekse iktisadi yaşam maalesef iflas eder. Onlarca esnaf ve milletimiz büyük bir buhrana girer. Eğer bu beldelerin devlete yük olduğunu düşünüyorsanız yapmanız gereken tek şey, bu bölgeleri güçlendirerek kendi ayakları üstünde durmasını sağlayan, kapatarak sorunu çözmez, yeni sorunlarla milleti gebe bırakırsınız!” dedi.

Niğde’de kapanacak olan tüm belediyelerle ilgili olarak değerlendirme yapan MHP Niğde İl Yönetimi gelişen süreçte bu beldelerde ki vatandaşla dayanışmalarını en üst seviyeye çıkaracaklarını ifade ederek, vatandaşın bu kapatmayı kendisine hedef eylemiş siyasi otoriteden hesap soracağından kuşkularının olmadığını ifade etti.

5 Kasım’da Milliyetçi Uyanış Başlıyor!

4 Kasım’da gerçekleşecek MHP’nin Büyük Kurultayında partinin iyi bir sinerji yakalayacağını ifade eden Başkan Hakan Er, “4 Kasım’da Bilge Lider Devlet Bahçeli’nin önderliğinde partimiz bu kongreden güçlenerek çıkacaktır. Bu süreçte milletimize yol gösterecek yeni stratejilerle büyük Milliyetçi Türkiye İdealini hayata geçireceğiz. 5 Kasım sabahı kaldığımız yerden, güçlenerek büyüyerek yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz. Partimizi yıpratmak, gücünü kırmak isteyenler boşuna heveslenmesin. Zira bu kurultayda aramıza nifak sokmak isteyenler Devlet Bahçeli’nin liderliğinde büyük bir hayal kırıklığı yaşayacaktır. 5 Kasım’da sadece Ankara’da değil, Niğde’de büyük bir ivme kazanacağız. Liderimizden aldığımız güçle, 7 gün 24 saat MHP İktidarlığı ve Bölünmez Türkiye hedefine yürüyeceğiz. Kırgınlıkları, kızgınlıkları yok ederek, birleşerek, büyüyerek elbette güçlenerek yolumuza devam edeceğiz.” Dedi.

Yaklaşık 3 saat süren toplantıda yönetim kurulu üyeleri gelişen süreci değerlendirerek yeni eylem ve siyasi stratejiler geliştirdiler.



Editör: TE Bilişim